Șase studente de la Facultatea de Istorie, Relații Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, specializarea Jurnalism, din cadrul Universității Oradea, însoțite de lector univ. dr. Cristina Liana Pușcaș, au fost prezente miercuri, 14 noiembrie a.c., la Zoo Oradea, pentru o lecție de jurnalism în teren, având ca temă de documentare pregătirea Grădinii Zoologice pentru iarnă.

Cele șase fete, Adina Brîndaş, Evelin Szatmari, Teodora Negrea, Alice Cazan, Daiana Cipleu, Alexandra Alb, studente în anul III, la specializarea Jurnalism, au aflat toate detaliile necesare de la biologul Zoo Oradea, Florin Ienciu. Acesta le-a informat că, în sezonul hibernal, cele aproape 800 de animale, din 140 de specii, vor beneficia de un tratament special şi adecvat.

“Angajaţii Grădinii Zoologice din Oradea au început de ceva timp pregătirile pentru iarnă, astfel încât sutele de animale care trăiesc aici să treacă cu bine peste anotimpul rece. Astfel, s-a dat drumul la căldură în cușca leilor şi a tigrilor, păsările exotice au adăposturi din paie, iar unele dintre animale au fost mutate din țarcurile în care se află pe timpul verii în alte adăposturi. Toate animalele primesc deja o hrană mult mai abundentă, deoarece au nevoie de calorii pentru a înfrunta frigul ce urmează să vină”, relatează Adina Brîndaș, într-un reportaj publicat pe oradeaindirect.ro.

A fost un bun prilej pentru tinerele studente să cunoască animalele și chiar să interacționeze cu ele, fiind de-a dreptul încântate de noii măgăruși, de căprițele cameruneze, dar și de mai vechii noștri prieteni, leii, urșii sau primatele.

“Oradea e povestea clădirilor unice, dar nu doar clădirile sunt speciale, ci și Grădina Zoo din Oradea. După ce te-ai lăsat impresionat de monumente, haide și în mijlocul sălbăticiei din oraș, haide la Zoo”, scrie Alice Cazan, una dintre fete, pe site-ul său de călătorii, hashtagholiday.ro.

În perioada noiembrie-martie, programul de vizită la Zoo Oradea este între orele 9.00 – 17.00 (ora 16.00, la casierie). Un bilet pentru adulți costă 15 lei, respectiv 7 lei pentru elevi până la 18 ani, pensionari și persoane cu dizabilități. Beneficiază de gratuitate copiii până la 3 ani și persoanele peste 75 de ani.

Loredana Buz
Consilier Relații Publice ADP Oradea