Grădina Zoologică Oradea şi Adăpostul Grivei s-au numărat printre destinaţiile preferate de elevi şi cadre didactice în cadrul săptămânii "Şcoala Altfel".

Peste 3.000 de elevi au vizitat Zoo Oradea doar în primele trei zile ale săptămânii în care elevii din învăţământul primar au marcat "Şcoala Altfel", mulţi dintre ei din Oradea şi alte zone ale Bihorului, dar şi din judeţe precum Satu Mare, Maramureş, Timiş, Hunedoara, Arad, Sălaj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Mehedinţi sau Gorj. Copiii au fost încântaţi să descopere animalele, să le hrănească pe unele dintre ele, dar şi să imortalizeze momentele speciale petrecute aici.

La fel de entuziasmaţi au fost şi elevii din clasa pregătitoare C de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" din Oradea, care au vizitat, în cursul zilei de marţi, 16 aprilie, Adăpostul Grivei. Copiii au fost însoţiţi de învăţătoarea lor, prof. Simona Bunta, şi de câţiva părinţi. Cei mici au fost atât de impresionaţi de căţeii fără stâpân, încât unii dintre ei şi-au manifestat dorinţa de a-i lua pe toţi acasă.

"Eu îl vreau pe cel alb, ba nu, pe cel galben... de fapt, cred că îi vreau pe toţi", a exclamat un elev. "Doamnă, chiar pot cumpăra un câine gratis de aici?", a întrebat un alt copil, mirat, după ce a aflat că de la Adăpostul Grivei căţeii pot fi adoptaţi în mod gratuit.

Micuţii noştri vizitatori au demonstrat că le pasă de animalele fără stăpân, aducând, cu sprijinul părinţilor, zece saci de hrană pentru căţei. După ce au petrecut momente frumoase admirând şi socializând cu animalele, copiii s-au distrat şi mai bine la un picnic în părculeţul din faţa Adăpostului, declarând, la final, că a fost cea mai frumoasă vizită din cadrul săptămânii "Şcoala Altfel".  

Loredana Buz
Consilier Relaţii Publice ADP Oradea