Sâmbătă, când toate muzeele orădene, precum şi alte obiective turistice din oraş îşi vor ţine porţile deschise până târziu în noapte, USR Bihor a decis să organizeze un eveniment de campanie mai neobişnuit înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai.

USR-iştii au decis să se includă singuri în circuitul obiectivelor de vizitat şi, chiar dacă spun că nu sunt deloc învechiţi, să devină parcă exponate de muzeu.

Ei organizează, între ora 21 şi miezul nopţii, evenimentul pe care l-au numit "Noaptea muzelor", în care vor să-şi prezinte candidaţii Alianţei 2020 şi echipa de campanie tuturor celor interesaţi.

"Am fi vrut să participăm şi noi la Noaptea Muzeelor. Dar suntem un partid tânăr, din toate punctele de vedere. Ne-am uitat în jur şi am constatat că nu avem printre noi "exponate de muzeu" prăfuite pe care să le cosmetizăm şi să vi le prezentăm în această noapte specială. Avem însă oameni frumoşi, tineri, de excepţie pe care vrem să vi-i prezentăm şi al căror exemplu de integritate şi competenţă sperăm să devină pentru voi o sursă de inspiraţie, "muzele" voastre în materie de alegeri în viaţă şi, de ce nu, în politică", au transmis reprezentanţii USR Bihor, care-i aşteaptă pe curioşi la sediul din Oradea, strada Republicii, nr. 3-5.

Totodată, în weekend deputaţii Claudiu Năsui, Cristina Prună şi Silviu Dehelean vor face un "tur de forţă" la Oradea, Salonta, Tulca şi Ştei.

Pe 19 mai, în Oradea, USR organizează un alt eveniment de campanie, numit "Tour de vot", o plimbare pe biciclete la care sunt invitaţi să participe membrii şi susţinătorii Alianţei 2020 USR PLUS, dar şi cei care vor să-i afle mai multe despre candidaţi. Pornirea se va face la ora 16.30 din Piaţa Unirii. Bicicliştii vor urma traseul str. Primăriei - Bld. Decebal - Bld. Dacia - Parcul Petőfi Sándor - Bld. General Magheru - str. Sucevei - Str. Avram Iancu - Piata Unirii.