A fost "boschetărie", va fi parcare şi parc. Fosta cantină Criortex din strada Milcovului şi garajele din vecinătate vor fi demolate săptămâna aceasta pentru a face loc unei parcări şi unor spaţii verzi.

Clădirea şi terenul aferent garajelor au fost expropriate. După dezafectarea construcţiilor, municipalitatea urmează să consulte luna aceasta locuitorii zonei cu privire la reconfigurarea amplasamentului prin amenajarea de locuri de parcare, zone verzi, terenuri de sport şi altele.

La fel, amplasamentul de lângă linia de cale ferată urmează să fie salubrizat şi transformat în parcare.

Acesta este cel de al doilea proiect de regenerare urbană demarat de municipalitate în ultima lună după demolarea ruinelor din curtea interioară a blocurilor din curtea Centrului Civic.

"Toate aceste proiecte, dar şi cele care vor urma vor respecta procedura de co-urbanizare, adică ele se implementează doar după consultarea publică a locuitorilor zonei vizate", a spus primarul Ilie Bolojan.

La fel ca în cazul reamenajărilor din strada Milcovului, administraţia locală va consulta în iunie locuitorii zonei cu privire la cea mai bună soluţie de reamenajare a zonei urmând ca lucrările efective să demareze în cea de a doua jumătate a lunii iulie.

Următoarele proiecte de regenerare urbană care vor fi demarate de municipalitate vor viza reamenajarea fostei pieţe Velenţa, dezafectată la începutul acestui an, precum şi ecologizarea terenului din zona străzii Barcăului în vederea amenajării viitorului coridor verde.