Piaţa Ioşia s-ar putea închide începând din luna iulie. Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea vrea să renunţe la această afacere fiindcă este nerentabilă.

"Noi dorim să renunţăm la Piaţa Ioşia pentru că, oricât ne-am chinuit, nu am reuşit să o facem rentabilă. Sunt prea puţini comercianţi", a declarat, marți, pentru BIHOREANUL Liviu Andrica, directorul ADP Oradea, care gestionează pieţele din oraș.

Directorul a afirmat că piaţa nu aduce venituri oraşului, dar nu a prezentat cifre în acest sens. În momentul de faţă, în piaţă îşi desfăşoară activitatea 9 vânzători, 8 producători de coroane, fiind deschise și 4 spații comerciale și o frizerie.

Conducerea ADP va propune Consiliului Local, în şedinţa extraordinară de miercuri, renunţarea la amplasament.

"În cazul în care Consiliul Local aprobă cererea noastră, nouă ne-ar trebui cam 90 de zile pentru a putea închide piaţa, ceea ce înseamnă începutul lunii iulie", a declarat Andrica.

Potrivit directorului ADP, agenţii economici din piaţă nu vor rămâne pe drumuri, ci vor fi relocaţi în alte pieţe orădene.

Cel mai probabil, municipalitea va scoate la vânzare amplasamentul de circa 700 metri pătraţi cu destinaţie de zonă comercială.

De altfel, Primăria a luat în calcul încă din anul 2010 închiderea pieţei din Ioşia. Singura perioadă când spaţiul acesteia este aglomerat este primăvara, în apropierea sărbătorilor de Paşti, când este deschisă piaţa de miei.