Circulaţia autovehiculelor prin intersecţia străzilor Primăriei şi Decebal va fi reluată vineri dimineaţă, după ora 10.

"Traficul rutier în zonă va fi reluat în prima jumătate a zilei, după ce agenţii poliţiei rutiere vor fi verificat toate indicatoarele rutiere din zonă pentru evitarea accidentelor", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

De altfel, circulaţia tramvaielor 1 şi 3 prin faţa Bisericii Emanuel a fost reluată pe 26 noiembrie, iar pe linia 2, pe direcţia cartierului Ioşia, joi, în jurul orei 15.

Traficul rutier în zona şantierului a fost suspendat pe 16 octombrie pentru redesenarea căii de rulare astfel încât să devină posibilă circulaţia tramvaielor dinspre cartierul Rogerius spre Ioşia şi invers, nu doar spre strada Primăriei, cum se întâmplă în prezent.

Investiţia, finanţată printr-un proiect european, presupune construirea a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai, înierbată, pe care vor fi amenajate opt staţii de tramvai din Calea Aradului, de-a lungul părâului Peţa până în cartierul Dimitrie Cantemir.

Intersecţiile cu cele opt străzi adiacente vor fi dotate cu semafoare cu senzori.

Lucrarea a fost adjudecată de asocierea firmelor Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 69,1 milioane lei şi are termen de predare de 30 de luni.