Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă "Orizont" şi-a deschis, miercuri, porţile, în Oradea şi Tileagd, pentru ca părinții și copiii curioşi să afle mai multe despre activităţile instituţiei.

Potrivit unui comunicat transmis presei, "Ziua porţilor deschise" a adunat mai mulţi părinţi însoţiţi de copiii lor, care au vizitat atât sălile de curs, dar şi alte încăperi în care se desfăşoară activităţi extraşcolare.

La organizarea evenimentului au participat atât profesori, cât şi elevi. "Şcoala a purtat straie de sărbătoare, musafirii fiind întâmpinaţi de un culoar de 400 de inimioare colorate, realizate cu pricepere şi dăruire de elevii claselor CP-IV, sub îndrumarea cadrelor didactice ale şcolii, astfel că musafirii noştri au plecat cu gândul că vor reveni curând în unitatea noastră şcolară", se arată în comunicat.

Reprezentanții centrului „Orizont” au mai arătat că elevii de aici sunt incluși în activități diverse.

„Elevii care s-au înscris sau care se vor înscrie la unitatea noastră vor putea beneficia de numeroase activităţi şcolare şi extraşcolare desfăşurate de personal specializat (depistarea precoce a deficienţelor, tulburărilor, dificultăţilor; terapia tulburărilor de limbaj; terapia tulburărilor de comportament, orientare şcolară şi profesională, terapie educaţională  complexă şi integrată, acţiuni educativ-preventive: antidrog, antifumat, antiviolenţă, etc), dar şi anumite beneficii privind asigurarea transportului, trei mese pe zi, sprijinirea familiilor elevilor nevoiași, precum şi asistenţă medicală şi socială. De asemenea pentru elevii cu dificultăţi locomotorii şcoala deţine un lift special”, arată comunicatul școlii.

Informarea mai precizează și că CSEI Orizont Oradea asigură şi forma de şcolarizare cu frecvenţă redusă pentru persoanele mai în vârstă, iar la Tileagd şcoala deţine şi internat pentru copiii din judeţ.

De precizat că la ziua porților deschise au mai luat parte eveniment au mai luat parte şi reprezentanți ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilitati Oradea și Centrul de îngrijire de zi Oradea.