Circa 20 de elevi cazați la internatul Liceului Teoretic Aurel Lazăr au sărbătorit în avans Nașterea Domnului printr-o scenetă de teatru, un recital de colinde și un concurs.

La eveniment au luat parte atât elevii școlii cât și elevi cazați în internat și care învață la alte licee din oraș, pedagoga lor și conducerea școlii: directoarea Carmen Chira și directoarea adjunctă Cristina Brădău. 

Prentru început, adolescenții au organizat un concurs pentru „Cea mai frumoasă cameră din internat”, care a fost câștigat de băieții din camera 311.

După premiere, aceștia au jucat și o într-o scenetă de teatru denumită „Nașterea Domnului”, în care fiecare și-a dat silința să-i impresioneze pe cei prezenți cu talentul actoricesc. Seara s-a încheiat cu un recital de colinde, adolescenții cântând „Domn, Domn să-nălțăm”, „Noi umblăm a colinda”, „Astăzi s-a născut Histos”.

În fiecare lună, conducerea instituției școlare organizează mai multe evnimente educative pentru a-i ajuta pe adolescenții care vin din mediul rural să se acomodeze și oraș, departe de părinți. „Încercăm să-i ajutăm cât de mult putem. Fără părinți aceștia trebuie să fie îndrumați în mediul nou în care se află”, a spus directoroare adjunctă a liceului, Cristina Brădău.

Luna viitoare liceeni din internat vor fi invitați de conducerea liceului la un o întâlnire unde se va vorbi despre dezvoltarea persoanlă.