Luni, 7 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii inedite şi exclusive. Descoperă mai jos subiectele celei mai noi ediţii:

Ucis de droguri

Fiul doctoriţei oftalmolog Cornelia Jelic, una dintre cele mai cunoscute din Oradea, a fost găsit cu gâtul tăiat, în apartamentul său.

Luca Jelic s-a sinucis pe fondul dependenţei de stupefiante, viciu din cauza căruia anul trecut a ajuns după gratii în Anglia, unde se afla la studii, fiindcă a avariat două maşini şi a agresat-o sexual pe una dintre cele două poliţiste trimise să-l oprească.

În urmă cu două săptămâni, Luca a fost găsit cu gâtul secţionat, într-o baltă de sânge, chiar de propria mamă! BIHOREANUL vă prezintă, în exclusivitate, o poveste dramatică!

Mariana, spune drept!

Caz neobişnuit în Oradea, unde un ales din Consiliul Local a ajuns suspect într-un dosar penal la reclamaţia unor... judecători. 

Mariana Blaga, consilier municipal PSD, a fost acuzată că s-a dat drept avocată, ba chiar a încheiat un contract de asistenţă juridică cu un client implicat într-un proces civil, folosindu-se de acte măsluite purtând antetul Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi pe cel al Baroului Bucureşti. 

Deşi aveau toate dovezile că este vinovată şi ar fi avut argumente s-o trimită în faţa instanţei, procurorii au decis că faptele PSD-istei sunt prea mărunte ca să cheltuie banii statului şi timpul judecătorilor cu un eventual proces!

O licitaţie "puşcată"

BIHOREANUL a descoperit o nouă trânteală! Consiliul Judeţean Bihor vrea să plătească de două ori aceeaşi firmă, prin două contracte diferite, pentru o singură lucrare de modernizare a unui drum judeţean.

La un an după ce a dat peste 28 milioane lei unui sponsor UDMR ca să modernizeze DJ 767 Dobreşti-Vârciorog, CJ îi pregăteşte încă 1,3 milioane lei ca să "puşte" stâncile pe acelaşi tronson, manoperă ce trebuia prevăzută în contractul iniţial şi care, de altfel, a şi fost deja executată în cea mai mare parte. Firma beneficiară este SC Carier SRL din Marghita.

Blat pentru Bodog

Cu un doctorat copiat şi unul dat dispărut, fostul ministru PSD-ist al Sănătăţii, Florian Bodog, este ferit de orice anchetă la Universitatea din Oradea.

Deşi una din cele două teze semnate de prodecanul de la Medicină e un plagiat cert, iar cealaltă lipseşte din arhive şi de trei ani nici măcar n-a fost adusă la Biblioteca Universităţii, Comisia de Etică fuge de cercetarea impostorului. 

Acasă, Bodog rămâne universitar de frunte...

Gândiţi la rece!

Societatea de termoficare a pornit încălzirea în Oradea şi Sânmartin, pe fondul răcirii temperaturilor, aşadar pregătiţi-vă pentru facturi sensibil crescute.

Termoficare Oradea sfătuieşte asociaţiile de proprietari să taxeze apartamentele debranşate de la încălzire ca şi cum ar avea calorifere, fapt ce a declanşat, în premieră, un val de rebranşări, şi să introducă plata liniară a facturilor, pentru a evita şocurile din iarnă, măsură însă respinsă de orădeni. BIHOREANUL vă prezintă noutăţile aduse de sezonul rece.

Restanţieri... pe burtă

Zeci de studenţi ameninţă Facultatea de Medicină din Oradea cu justiţia fiindcă au aflat cu doar o zi înaintea debutului noului an universitar că sunt repetenţi.

Conferenţiarul Ovidiu Burtă e acuzat de tineri că este prea exigent şi îi pică la examene nemeritat, iar conducerea facultăţii că, după ce s-a lăcomit la banii pe care i-au plătit ca taxe de şcolarizare, îi ameninţă cu exmatricularea aproape de finalizarea studiilor. Vedeţi detaliile unui scandal inedit.

Goana după petrol

După ani de temeri că "strică" pământul şi apele pentru gaze de şist, s-au încheiat cele mai ample prospecţiuni geologice executate în Bihor în ultimul deceniu. 

În premieră, BIHOREANUL vă prezintă concluzii ale campaniei derulate de NIS Petrol pe aproape 400 kilometri pătraţi în 12 comune: în judeţ nu sunt gaze de şist, dar ar putea exista hidrocarburi convenţionale.

Petrolul şi gazele naturale ar putea fi exploatate profitabil pentru toţi: proprietarii de terenuri ar putea să le închirieze pentru foraje, bihorenii să aibă mai multe locuri de muncă, iar primăriile să încaseze mai multe taxe şi impozite. 

Majorat la President

Complexul President a împlinit 18 ani de creştere continuă, de la un hotel cu 32 de camere la o mică staţiune cu 180 locuri de cazare, bază de tratament şi aquapark.

Cu o cifră de afaceri anuală de 20 milioane lei, cel mai mare investitor local din Băile Felix a atins un grad mediu de ocupare de 85%, întinerind la doar 38 de ani media de vârstă a oaspeţilor bătrânei staţiuni.

Răsare Soarele în cartier

S-au terminat problemele în Cartierul Soarelui: CEC Bank a vândut la licitaţie ansamblul rezidenţial preluat în contul datoriei de 11 milioane lei nereturnate de afaceristul orădean Radu Olteanu.

Cele patru blocuri cu peste 300 de apartamente au intrat în proprietatea unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Satu Mare şi sunt deja în şantier, constructorii lucrând la refacerea tuturor instalaţiilor sanitare, electrice şi termice, la finisarea apartamentelor şi a faţadelor.

TIMP LIBER

La plăcinte înainte! 

Într-un mic sat din Bihor se organizează, pentru al treilea an consecutiv, un eveniment cu "vedete" savuroase. Nu e vorba despre cântăreţi sau dansatori, ci despre plăcintele specifice zonei, care, mărturisesc cei care le-au încercat, sunt delicioase.

Festivalul Plăcintelor va avea loc duminică, 13 octombrie, în Briheni, iar localnicii şi oaspeţii vor fi aşteptaţi cu o mulţime de bunătăţi pe care le vor putea "testa" gratuit. 

ACTUALITATE LOCALĂ

Nu rataţi selecţia ştirilor de actualitate realizată de BIHOREANUL! Dintre subiecte:

PSD a dat, PSD a luat... Dorel Dume a revenit director la ABA Crişuri, trimiţându-l pe Sorin Guler la "munca de jos" 

Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri s-a schimbat săptămâna trecută, discret, fără ca cetăţenii să fie anunţaţi. BIHOREANUL a aflat, din surse neoficiale, că Dorel Dume, fost director al ABA Crişuri, promovat în ianuarie 2018 ca director general adjunct al Administraţiei Naţionale a Apelor Române (ANAR), a revenit director general la Oradea.

- Salvare contra-cronometru: O orădeancă de 39 ani pe care fostul iubit a închis-o în apartament şi a încercat s-o "gazeze", a fost salvată, joi seară, printr-o intervenţie comună a poliţiştilor şi reprezentanţilor ISU Crişana;
- Proiectul pe sănătate a fost lansat şi va revoluţiona medicina de urgenţă din Bihor;
BIHOREANUL l-a prins pe Pásztor cu minciuna: a făcut "măcel" în Africa de Sud;
- Demişi de aleşii bihorenilor, politrucii de la Aeroport nu se dau duşi! 
- Jaf la o casă de schimb valutar. Tâlharul a fost prins de trecători, care l-au băgat în spital! 
- Din 7 octombrie, traficul pe DN 76 va fi restricţionat în Băile Felix din cauza lucrărilor;
- Accident grav pe Averescu: Fetiţă fără centură, foarte grav rănită;