Doctori fără milă

Managerul Spitalului Municipal Oradea a concediat doi cunoscuţi medici, pentru ciubucăreală pe seama unităţii, dar şi pentru conduită inumană faţă de o pacientă de doar 1 an şi jumătate suferindă de TBC. După ce l-a dat afară pe şeful Serviciului de Anatomopatologie, dr. Ovidiu Laurean Pop, pe care l-a acuzat că a dat prioritate analizelor private cu preţul amânării tratamentelor pacienţilor oncologici, Dacian Foncea a "zburat-o" şi pe soacra acestuia, cunoscuta pediatră Marilena Crişan, fostă directoare de spitale, care s-a opus transferării fetiţei la un spital din Cluj mai bine dotat, susţinând cu cinism că fetiţa... "oricum va muri".

Împotmoliţi la sol

În criză acută de curse internaţionale, Aeroportul Oradea şi proprietarul lui, Consiliul Judeţean Bihor, nu au pârghii cu care să ademenească operatorii aerieni. De dragul dezvoltării oraşului, primarul Ilie Bolojan susţine că autorităţile ar trebui să finanţeze masiv acordarea unor beneficii companiilor low cost care să opereze la Oradea, deşi practicile de acest fel sunt sancţionate de Uniunea Europeană.

Lupta pentru euro

Primăria Oradea are în lucru 72 de proiecte cu fonduri UE în valoare totală de peste 300 milioane euro, cu 18% peste performanţa din precedentul ciclu bugetar. Cele mai ambiţioase proiecte vizează înfiinţarea liniei de tramvai Ioşia - Nufărul, a coridorului de trafic în undă verde Nufărul - Cantemir, construirea de pasaje rutiere pe sub Bulevardul Magheru, Piaţa Gojdu şi Piaţa Cetăţii, dar şi continuarea modernizării reţelelor de termoficare.

Singuri acasă

Peste 1.000 de copii din Bihor trăiesc drama abandonului, după ce părinţii au plecat la muncă în străinătate, lăsându-i în grija bunicilor ori a altor rude. Chiar dacă, de la depărtare, părinţii le cumpără jucăriile şi gadgeturile la modă, copiii se simt părăsiţi şi singuri, astfel că nu îşi dau interesul să înveţe, sunt mereu nemulţumiţi şi răzvrătiţi, unii devenind chiar depresivi.

Baron de Palota

Un cunoscut agricultor bihorean este acuzat că de peste două decenii îşi jefuieşte consătenii, dijmuind recoltele obţinute chiar de pe pământurile lor. Palotanca Maria Fernbach l-a reclamat procurorilor pe preşedintele societăţii agricole Frimont, Peter Dörner, fiindcă a fraudat asociaţia localnicilor, dar după ce a fost scos basma curată afaceristul vrea s-o "privatizeze".

Blocaţi pe centură

Primarul Ilie Bolojan încearcă să rezolve ambuteiajele duminicale din zona Pieţei 100 cu promisiunea unor noi că de acces... peste un an sau doi. Cei 1.000 comercianţi şi mai ales cei 13.000 clienţi sunt îndemnaţi de edili să meargă la piaţă cu autobuzul, până se vor construi două poduri de-a lunguri centurii, o pasarelă pietonală şi un nou drum dinspre cartierul Grigorescu.

Vânător demascat

Preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, l-a acuzat pe directorul de la Protecţia Copilului, Călin Puia, că şi-a plătit din banii instituţiei un curs şi a încheiat pe bandă rulantă contracte suspecte. La o zi după dezvăluirile şefului CJ, Tribunalul a decis suspendarea detaşării directorului DGASPC la Evidenţa Populaţiei, astfel că Puia, aflat în concediu medical, dar participant la partide de vânătoare, se poate întoarce la vechiul loc de muncă.

Tratament cu şocuri

Un nou scandal la Liceul Bariţiu: părinţii acuză torturarea copiilor, cu electroşocuri. După ce un senator USR a reclamat la DGASPC şi la Parchetul Bihor abuzurile din incinta şcolii, inspectorul şcolar general Alin Novac Iuhas a concluzionat că faptele nu există, dar a demis, totuşi, conducerea şcolii pentru lipsă de reacţie şi de comunicare.

La mulţi ani, Sorin Ionescu!

Cel mai recent rol pe care-l joacă este în spectacolul "Domnişoara Iulia". A combinat studiile tehnice cu cele artistice şi are un hobby… spectaculos. Sorin Ionescu îşi aniversează azi ziua de naştere şi ne-a povestit câte ceva despre el.