Un bărbat transgender aflat într-o relaţie cu un partener non-binar a născut un copil prin fertilizare cu sperma donată de o femeie trans.

Potrivit site-ului Msn.com, Reuben Sharpe, în vârstă de 39 de ani, a devenit bărbat în urmă cu 12 ani, dar şi-a întrerupt tratamentul cu testosteron când s-a decis să nască un copil. Tratamentul trebuia urmat timp de mai mulţi ani pentru a dobândi caracteristicile definitorii ale sexului opus.

Bărbatul şi partenerul său Jay, care nu se identifică nici ca bărbat nici ca femeie, s-au cunoscut într-un pub şi la scurt timp au început o relaţie, mai scrie sursa citată. După o vreme, aceştia şi-au dorit să aibă un copil aşa că au ales să apeleze la fertilizare cu material seminal. 

Pentru aceasta aveau nevoie de o donaţie de spermă, aşa că Reuben i-a scris unei femei transgender pe care o avea ca prietenă pe Facebook. Aceasta a fost de acord să ajute cuplul, mai scrie site-ul de ştiri. 

Publicaţia mai adaugă şi că persoana care a executat procedura de inseminare artificială era un doctor transgender.

Cei doi au celebrat naşterea copilului, pe nume Jamie, în luna septembrie, la Brighton, în Sussex.

Când Jamie a împlinit vârsta de trei luni, Sharpe a declarat pentru publicaţia Sunday Mirror că naşterea copilului l-a făcut să se simtă "complet". "Am avut nevoie de şase ani ca să ajung până aici, dar acum ţinem copilul în braţe şi simţim că aici trebuia să ajungem. În fine, mă simt complet", le-a mai spus acesta jurnaliştilor.