Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a anunţat încheierea cu succes a unui nou proiect finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, intitulat "Arii protejate pentru viitor".

"Proiectul a avut ca scop implicarea a 12 şcoli în promovarea unui sit – Valea Iadei – cu 1 traseu tematic nou, amplasarea a 5 panouri informative referitoare la ariile protejate Peţea, conştientizarea a minimum 1.000 de copii din 12 comunităţi prin acţiuni de tip Junior Ranger şi realizarea unui caiet de activităţi Junior Ranger", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, liderul APS Aqua Crisius, Andrei Togor.

Concret, în cadrul proiectului, 144 de elevi au participat la a patra ediţie a Zilei Liliacului Carpatin, pe un platou de pe Valea Iadului, unde au concurat în diferite jocuri cu tematică ecologistă. De asemenea, 24 de copii au participat la tabăra Junior Ranger şi au stat, timp de o săptămână, la munte. Copiii au primit şi un caiet de activităţi Junior Ranger, cu noţiuni pe care le-au învăţat şi de la reprezentanţii ONG-ului.

Potrivit lui Andrei Togor, proiectul a mai presupus realizarea unei poteci tematice în situl ROSCI0262 Valea Iadei, "O zi din viaţa unui păstrăv". Practic, Aqua Crisius a amplasat mai multe panouri informative prin care explică stilul de viaţă şi de hrană a acestui peşte. Alte cinci panouri informative au fost amplasate la rezervaţia Peţea în Băile Felix şi 1 Mai.

Proiectul a avut o valoare totală de 28.024,94 lei, din care contribuţia APS Aqua Crisius a reprezentat 8.088 lei.