Tinerii care n-au reuşit să intre în vară la Facultatea de Medicină din Oradea pot să-şi încerce iar norocul.

Graţie unei suplimentări a capacităţii de şcolarizare, stabilită de Ministerul Educaţiei, Universitatea scoate la concurs în admiterea de toamnă 85 de locuri în plus pentru admitere, dintre care 10 locuri la Medicină Generală, cu predare în limba română. Până acum, capacitatea de şcolarizare a acestei specializări era de 140 de locuri, toate ocupate în urma admiterii din vară. Examenul de admitere va avea loc pe 18 septembrie.

Potrivit unui comunicat al Universităţii transmis luni, Ministerul Educaţiei a mai suplimentat locurile şi la alte trei specializări. Este vorba de Tehnologia Informaţiei, care are 10 locuri în plus, Automatică şi informatică aplicată, cu  15 locuri suplimentate, respectiv Limba şi literatură engleză - O limbă şi literatură modernă (franceză, germană)/Limba şi literatură română, unde numărul maxim de student s-a dublat de la 50 la 100.

Comunicatul Universităţii nu oferă nicio explicaţie privind suplimentările de locuri. Cel mai probabil, însă, Ministerul Educaţiei a ales aceste specializări fie pentru că sunt la mare căutare, cum este Medicina, fie pentru că face parte din strategia Guvernului să promoveze învăţământul în sectorul IT şi al limbilor străine.

Totodată, Universitatea din Oradea nu a comunicat nici un fel de informaţii privind numărul de locuri bugetate sau cu taxă scoase la concurs în sesiunea de admitere septembrie 2017, care a debutat luni la facultăţile orădene. Aceste informaţii esenţiale tinerii le pot afla doar dacă răsfoiesc site-ul instituţiei.