Agitaţie, miercuri înainte de prânz, în Piaţa Unirii din Oradea. Un tânăr dezbrăcat a urcat la bustul gol pe acoperişul Palatului Vulturul Negru şi ameninţă că se aruncă.

La faţa locului au fost mobilizate echipaje ale SMURD, cu medic, Poliţie, şi jandarmi, dar şi o maşină de intervenţie la înălţime, cu scară, a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Omul a fost vizibil iritat de prezenţa autorităţilor cerând ca maşina cu scară să plece, că altfel se aruncă.

Echipe de negociatori au urcat la el şi vor încerca să îl convingă să coboare.

Deocamdată nu se ştie exact cum a ajuns individul pe acoperiş şi nici motivele care l-au determinat să recurgă la acest gest. Întrebat de un poliţist, tânărul a vorbit neinteligibil, despre o familie care încearcă să intervină în familia lui.

În zonă s-au adunat zeci de persoane, unele curioase, altele amuzate de ceea ce se întâmplă. Individul pare a avea probleme de ordin psihic.

Ora 11.30: El este în continuare pe acoperiş şi, din câte se vede, discută cu un poliţist trimis să îi negocieze coborârea, dar deocamdată nu dă semne că vrea să renunţe. De atlfel, tânărul se plimbă pe acoperiş şi pe ornamentele palatului.

Autospeciala cu scară, care venise să îl ajute să coboare în siguranţă pe tânăr, a plecat din Piaţa Unirii, după ce poliţistul negociator a transmis doleanţa tânărului.

La faţa locului a ajuns inclusiv prim adjunctul ISU Crişana, colonelul Alin Nemeş. 

Ora 11.50: La faţa locului a ajuns o vecină de-a tânărului, care l-a recunoscut. El locuieşte într-o casă pe Mihail Kogălniceanu împreună cu surorile lui, după ce mama sa ar fi murit, iar tatăl a plecat în Marea Britanie. Numele tânărului este Richard şi are până în 25 de ani. Cunoscuţii spun că recent a suferit o intervenţie chirurgicală serioasă, iar în ultima perioadă se comporta ciudat. 

Ora 12.15: O soră de-a individului a urcat, prin palat, spre acoperiş, ca să discute cu fratele ei, într-o încercare de a-l convinge, alături de poliţişti, să coboare.

Între timp în Piaţa Unirii a venit şi seful Poliţiei Bihor, comisarul şef Alin Haniş.

Ora 12.30: Tânărul a coborât de pe acoperiş, după ce a fost convins de negociatori şi, cel mai probabil, sora lui. A coborât prin pod, pe unde probabil a şi urcat, iar în pasajul Vulturul Negru l-a aşteptat o autospecială SMURD, care l-a şi transportat la spital. Tânărul nu părea să fie rănit.