Circa 15.000 de orădeni au umplut, duminică seară, Piaţa Unirii, la Toamna Orădeană. Festivalul s-a încheiat cu un concert susținut de Delia, care şi-a cântat hiturile, a dansat şi i-a imortalizat pe fanii săi pe Instagram. Recitalul s-a încheiat cu un foc spectaculos de artificii, care a durat mai bine de 10 minute şi a colorat cerul Oradiei.

Show complet a la Delia

În jurul orei 21, la Cetate erau doar circa 1.500 de persoane, care mişunau pe la standurile street food, însă în Piaţa Unirii era nebunie. Copii, adolescenţi şi oameni în toată firea s-au înghesuit cât mai aproape de scenă la concerte. După ce „încălzirea” a fost făcută de Timea Pall şi Publika, a urmat de The Motans şi, apoi, Delia.

Una dintre cele mai în vogă cântăreţe din România, Delia a urcat pe scenă în jurul orei 21.20 şi a făcut o super-atmosferă, ajutată de fani, care i-au cântat melodiile şi i-au strigat că o iubesc. Relaxată şi pusă pe distracţie, Delia i-a pozat şi filmat în mai multe rânduri pe orădeni, iar la una dintre piesele ei celebre, "Ce are ea", i-a provocat să-şi deschidă lanternele telefoanelor, creând o imagine superbă în Piaţa Unirii. La "Da, mamă, sunt beată", Delia s-a "ajutat" în cântare de un pahar cu băutură, închinând simbolic cu publicul.

Sărbătoare în culori

După ora 22, orădenii au fost invitaţi să ridice privirile spre cer, care a fost, timp de mai bine de 10 minute, luminat şi colorat de un spectaculos foc de artificii, mai "bogat" ca în alţi ani.

Chiar şi după ce show-ul s-a terminat, mulţi dintre petrecăreţi au rămas în zona de food a Pieţei, căutând standurile cu cozi mai scurte pentru a-şi cumpăra bunătăţile pregătite de vendorii orădeni şi de câţiva invitaţi cu preparate exotice.

Un succes

Una peste alta, ediţia 2017 a Toamnei Orădene a fost una reuşită, fără incidente şi cu evenimente spectaculoase. Pentru prima oară, festivalul s-a desfășurat în două locaţii, Piaţa Unirii şi Cetate, ambele cu mare trecere la orădeni.

La fel ca la ediţia trecută, însă, au fost şi oameni care s-au plâns de cozile de la câteva din standurile street food, dar şi de preţurile destul de piperate ale preparatelor. Aceştia au fost, însă, mult mai puţini decât cei care s-au bucurat de noul stil de a sărbători Toamna Orădeană.