Primăria Oradea a pus gând rău unui şir de copaci de pe strada Comarnicului, din spatele Liceului German Friedrich Schiller, dorind să-i doboare pentru a lărgi drumul care duce între blocurile de pe Splaiul Crişanei.

Un cititor al BIHOREANULUI a semnalat redacţiei intenţia municipalităţii, arătând însă că nu este defel una necesară. "Se pregăteşte tăierea copacilor de lângă Liceul German, pentru ca maşinile să aibă, printre blocuri, acces la Splaiul Crişanei. Inutil", a reclamat orădeanul.

Pe strada cu pricina există deja o şosea, însă aceasta este îngustă. Dacă arborii cu pricina ar fi doborâţi, carosabilul ar putea fi lărgit. "Am primit sesizări de la locatari din zonă care au spus că accesul este îngreunat pe acest drum. De aceea am luat în calcul să tăiem copacii şi să facilităm accesul", a explicat viceprimarul Florin Birta pentru BIHOREANUL.

Pentru realizarea lucrărilor, Primăria a şi mutat gardul Liceului German cu aproape doi metri în interior.

Planul Primăriei a fost însă deturnat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, instituţie care trebuie să avizeze tăierea oricărui copac sănătos şi care a respins solicitarea. "În urma refuzului APM, am renunţat la idee", a mai spus Birta.

Pe de altă parte, viceprimarul a subliniat că, deşi strada William Shakespeare, din faţa Liceului German, a fost în şantier, Primăria amenajând aici mai multe locuri de parcare, iar acum se reface tot gardul şcolii, niciun arbore n-a fost tăiat.