Cea de-a doua premieră a Teatrului Regina Maria în stagiunea 2017-2018 este spectacolul "Profu’ de franceză", adresat adolescenţilor. Spectacolul - o adaptare de Matei Mircioane după Tudor Muşatescu, regia artistică şi scenografia Dan Mirea - va avea loc joi, 19 octombrie, de la ora 12:00, la Sala Mare a Teatrului, care va fi plină cu elevi.

Regizorul Dan Mirea nu este la prima întâlnire cu trupa orădeană, montând în anul 2010 una dintre cele mai cunoscute şi iubite poveşti pentru copii, "Vrăjitorul din Oz". Revine după şapte ani cu un spectacol care se adresează de data aceasta adolescenţilor.

Textul "Profesorul de franceză", scris de Tudor Muşatescu în anul 1948, dobândeşte prin adaptarea realizată de Matei Mircioane şi prin viziunea regizorală a lui Dan Mirea, un caracter actual. Iubirile adolescentine, farmecul imaturităţii, distracţiile specifice anilor de liceu şi pasiunea colectivă a elevelor pentru nou-venitul profesor înalt, brunet, cu ochi căprui şi care vorbeşte cu "r" sunt reformulate în termeni proprii gândirii adolescentine din prezent, pornind de la vestimentaţie, tehnologie, muzică, până la comportament şi raporturi sociale.

Acţiunea este declanşată de venirea profesorului de franceză, elevele clasei a douăsprezecea devenind mai preocupate să îi capteze atenţia decât de examenul de bacalaureat. Această turnură de evenimente dă naştere unor situaţii conflictuale, pentru aplanarea cărora e necesar să intervină chiar diriginta, al cărei interes este, de asemenea, îndreptat spre tânărul profesor.

Naivitatea din care izbucnesc neînţelegerile creează comicul de situaţie, dând naştere unui spectacol original, vesel şi plin de viaţă.

Echipa artistică este formată din entuziaştii şi talentaţii actori: Georgia Căprărin (Antonia Panait), Anca Sigmirean (Tania Popescu), Denisa Vlad (Anca), Sorin Ionescu (Profu’), Corina Cernea (Cosâmbăcescu), Alexandru Rusu ( Gigi), Alin Stanciu (Anibal), Eugen Neag (Heruvim),  Anda Tămăşanu (Iunona).

Premiera spectacolului "Profu` de franceză" este organizată pentru elevii orădeni, însă publicul larg îşi poate cumpăra bilete pentru reprezentanţia următoare, programată pe 2 octombrie, de la ora 11, în Sala Mare.