Scene care au dus la indignare au fost înregistrare în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea, unde un bărbat a fost lăsat să zacă prăbuşit pe hol, acuză martorii, în timp ce o infirmieră ştergea podeaua cu mopul lângă el fără să-i pese.

Imaginile au fost făcute cu telefonul mobil, de martorii întregii scene. În înregistrare apare un bărbat întins pe podea. Omul nu primeşte ajutor, cu toate că, după cum spun martorii, s-ar fi plâns de dureri.  "Am văzut cum băiatul cade jos. Nu-i interesa. Omul era căzut jos şi nimeni nu venea să-l ia", a spus un martor potrivit site-ului stirileprotv.ro.

La un moment dat, o infirmieră şterge podeaua pe lângă bărbatul prăbuşit, pe care pare să-l ignore. "Ştergea cu mopul pe lângă el şi nu-l bagă în seama. Sunt trataţi că nişte animale", a mai arătat martorul.

După doar câteva clipe, un bărbat încearcă să îi acorde o mâna de ajutor omului, timp în care angajata spitalului continuă curăţenia, chiar lângă cel căzut.

Imaginile au ajuns pe reţelele sociale şi au fost urmărite şi de managerul spitalului, care spune că îl ştie pe bărbatul din înregistrare. "Locuieşte la un centru de aici din localitate şi sunt frecvente episoadele în care vine şi produce un fel de spectacol pentru că, imediat după incident, a intrat pe picioarele lui în cabinet, a înjurat medicul şi a plecat", a precizat Tudor Nastasescu.

Întrebat de jurnalişti ce s-ar fi întâmplat dacă era o urgenţă şi omul ar fi murit, fără ca nimeni să-i acorde primul ajutor, managerul a avut o explicaţie. "Din anul 2007 avem peste 120 de prezentări la UPU cu diagnostice psihiatrice, tulburări mentale datorate utilizării de droguri. E un personaj violent, cunoscut pentru multiple incidente: tentative de suicid, de automutilare", a mai spus Nastasescu.

Totuşi, astfel de episoade, cu bolnavi ignoraţi, s-ar mai fi derulat acolo, după cum povestesc oamenii, mai scrie site-ul citat.

Conducerea Spitalului Judeţean Tulcea a declanşat o anchetă după apariţia înregistrării.