Lidia Drăgescu, tânăra româncă moartă miercuri, la Londra, după ce a căzut de la o înălţime de 30 de metri de pe catedrala Sf. Paul, s-a sinucis, după cum arată recentele dezvăluiri ale presei britanice, preluate de presa centrală.

Lidia s-a aruncat în gol de la 30 de metri de la balconul Catedralei Sf. Paul din Londra. Purta o mare suferinţă în suflet, aşa cum reiese din mesajele pe care poliţiştii londonezi le-au găsit în haina tinerei, redate de Antena1.ro.

Potrivit sursei citate, primul bilet de adio îi este adresat familiei sale: "Mamă, îmi pare tare rău că te-am supărat în felul acesta. Este normal să fii supărată, dar nu fi tristă pentru mine, pentru că eu acum sunt bine, sunt într-un loc mai bun. Am făcut asta pentru mine, să scap. De tot trecutul şi de tot prezentul care îmi provoacă atâta durere. Va fi greu fără mine o perioadă, dar, după ce va trece, veţi fi ok. Gândiţi-vă la mine că sunt bine acum. V-am spus acum cât de mult vă iubesc. Îmi pare rău, dar trebuia să scap de asta şi abia aştept să văd ce este de partea cealaltă. Vă iubesc pe toţi, rămâneţi cu bine şi ne revedem după ce îmbătrâniţi. Aveţi grijă de voi. Vă mulţumesc pentru tot", se arată în mesaj.

Românca a lăsat un al doilea bilet prin care se scuză tuturor celor care au asistat la scena sinuciderii: "Îmi pare rău că v-am pus să vedeţi o imagine atât de urâtă. Tuturor celor care m-au văzut le spun că îmi pare rău. Oamenii care vizitează acest loc nu vin să vadă un mort. Îmi pare rău că v-am oferit o astfel de privelişte, mergeţi şi fiţi fericiţi şi trăiţi-vă vieţile!".

Lidia Drăgescu locuia în Marea Britanie de cinci ani şi a murit miercurea trecută. Era pasionată de patinaj artistic şi  devenise de curând studentă la Universitatea "East London" pentru că voia să devină medic neurochirurg.

Rudele şi familia sunt în stare de şoc pentru că nu-şi explică de ce tânăra de 23 de ani, descrisă ca fiind frumoasă, inteligentă şi amabilă, a recurs la un gest extrem.

"Fiica şi sora noastră a fost cea mai frumoasă persoană din lume. Inima ei era pură şi bună, un suflet din altă lume. Era o studentă remarcabilă şi o patinatoare talentată. Frumoasă, inteligentă şi amabilă, dragostea ei pentru noi întrecea orice măsură. Era altruistă, împărtăşea totul cu noi, ne-a pus întotdeauna pe primul plan. O vom iubi mereu!", au spus membrii familiei, potrivit libertatea.ro.

Lidia trăia în cartierul Romford din estul Londrei şi abia îşi începuse studiile în ştiinţe biomedicale deoarece visa să ajungă neurochirurg. Tânăra din Iaşi se mutase din România în Marea Britanie în urmă cu cinci ani, alături de mama ei, fratele geamăn şi de un frate mai mic, scrie sursa citată.

Mama Lidiei, Isabela Drăgescu, este o fostă jurnalistă care a lucrat în presa locală din Iaşi. Femeia a povestit presei britanice că fiica ei a plecat cu autobuzul să viziteze Catedrala Saint Paul din Londra, pe care o admira în mod deosebit.

"Mergea la Sf. Paul cel puţin o dată pe săptămână, mergeam împreună în fiecare duminică. De cele mai multe ori, mergea acolo singură şi, când nu era fericită, era locul ei preferat în oraş. Nu avea prieteni, dar era bună, dezinteresată şi făcea totul pentru familia ei", a declarat Isabela Drăgescu, mama Lidiei.