Adrian Abrudan (pseudonim Criș) s-a născut la Oradea în 21 noiembrie 1969. A absolvit Liceul de Filologie-Istorie din Oradea, promoţia 1988 (actualul Colegiu Naţional Mihai Eminescu) şi apoi Facultatea de Filologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca (1995).

În 1986 a debutat cu poezie în revista de cultură Familia, al cărei redactor şef, Alexandru Andriţoiu, îi schimbă prozaicul nume civil din buletin - Abrudan - cu cel „de scenă” - Criş.

În ultimii doi ani de facultate a lucrat ca reporter la cotidianul Tribuna Ardealului din Cluj, iar după absolvire şi revenirea în Oradea la Jurnal bihorean, Crişana, TVS, Antena 1 Oradea şi Radio Transilvania. În 2004 s-a alăturat redacţiei Bihoreanului, furnizând totodată corepondenţe Agenţiei Mediafax.

Este redactorul șef adjunct al publicației și un practicant al jurnalismului de investigație, remarcându-se prin serii de anchete de impact despre corupția din mediul universitar şi din administrația locală, dar îşi asumă şi articole de opinie, în care adesea comentează şi completează aspecte reliefate în textele de actualitate şi în cele de dezvăluiri.

În „Istoria presei orădene”, universitarul Florin Ardelean consemna că încă din perioada când lucra la Jurnal bihorean Adrian Criş s-a evidenţiat ca fiind „ziaristul cel rău”, căruia „curajul de a spune lucrurilor pe nume i-a atras simpatii şi antipatii, în proporţii egale”.

Este (re)căsătorit şi are doi copii.