Laura Ileana Gal (fostă Birtalan) s-a născut la Oradea, în 22 noiembrie 1969. A absolvit Colegiul Naţional Emanuil Gojdu din Oradea (1988).

După terminarea liceului a lucrat ca şi funcţionar economic la Casa de Economii şi Consemnaţiuni de unde, în 1993, s-a transferat la cotidianul local Jurnalul de dimineaţă, unde a fost, pe rând, reporter, redactor şi secretar general de redacţie.

În 1995, s-a transferat la cotidianul Crişana, ca redactor, iar din 1996 a devenit şi corespondent de Bihor al cotidianului naţional Adevărul, unde a rămas până în 2007, când patronatul cotidianului central s-a schimbat, renunţând, temporar, la toţi corespondenţii locali.

În 1997, s-a transferat la secţia anchetă la cotidianul Jurnal bihorean, unde a rămas până în 2000, când s-a alăturat echipei săptămânalului Bihoreanul.

Laura Gal a mai fost colaborator şi corespondent al agenţiei de ştiri Mediafax, al cotidianului regional Vocea Transilvaniei şi al publicației Cancan, precum şi coordonator al redacţiei din Bihor al cotidianului Transilvania Jurnal.

Din 2019 este, din nou, corespondent în Bihor al cotidianului naţional Adevărul, şi antreprenor în domeniul comunicării, fiind asociat unic şi administrator al unei companii de presă care a fondat publicaţia online Numaidebine.ro, axată pe ştiri pozitive şi inspiraţionale.

În decursul anilor, a realizat o serie de ştiri, anchete jurnalistice, reportaje şi articole din diverse domenii de activitate, atât probleme sociale, cât şi cele din administraţia locală, din lumea politică, dar mai ales din sistemul judiciar, fiind specializată pe acest ultim domeniu.

Este căsătorită și are doi copii.