Presedintia organizeaza vineri, la ora 18.00, o receptie oferita de presedintele Traian Basescu cu prilejul Zilei Europei. Evenimentul va avea loc in Gradina Palatului Cotroceni. Ce e mai important: Legea Educației, situația economică a țării sau o mică petrecere? Răspunsul l-au dat deputații, care au scurtat rapid programul de lucru, ca să ajungă la recepția organizată de Traian Băsescu, cu ocazia Zilei Europei.

Președintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, Cristian Dumitrescu, a avut o idee: programul să se încheie la 16.30, și nu la ora 19! "Toți suntem invitați la Palatul Cotroceni și o să mergem. O să plece inclusiv domnul ministru (al Educatiei n.r.). La cel putin 16.30 ar trebui să terminăm", le-a spus Dumitrescu parlamentarilor din Comisia de învățământ.

Ba mai mult decât atât, deputatul PDL Mariana Chircu s-a arătat dispusă și la un sacrificiu: deputații să lucreze fără pauză de masă pentru a termina ședința la 16.30 și să ajungă la timp la Palatul Cotroceni.

Dezbaterile la proiectul Legii Educației au ajuns la articolul 79, în condițiile în care acest proiect are peste 300 de articole.