După şapte runde de calificări şi semifinale, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Colegiul Sanitar Dimitrie Leonida, Colegiul Economic Partenie Cosma şi Colegiul Tehnic Traian Vuia au concurat vineri seară în finala Balului Balurilor, care a avut loc la discoteca No Problem.

Încurajaţi non-stop de galerii, concurenţii şi echipele lor au trecut printr-o serie de probe de la cele mai amuzante la cele mai complexe. Astfel, bobocii şi-au prezentat liceele în mai puţin de un minut, au făcut pasul piticului ţinând în mâini o tavă pe care era aşezată o sticlă, iar legaţi fiind la ochi şi ajutaţi de partenere, liceeni au trebuit să treacă o maşinuţă cu telecomandă printr-o poartă.

Cele mai aşteptate, dar şi cele mai spectaculoase momente, au fost cele artistice. Bobocii şi-au conceput scenetele după o temă aleasă de fiecare liceu în parte.

De la invazii extraterestre şi până la roboţi creaţi de savanţi chiar în faţa spectatorilor, adolescenţii au stânit aplauzele spectatorilor şi aprecierea juriului.

Fascinaţi de filmul "Avatar", bobocii Colegiului Economic Partenie Cosma au conceput un moment inspirat din războiul dintre oameni şi locuitorii planetei Pandora. Cu ajutorul momentului artistic bine pus la punct, dar şi cu sprijinul galeriei, economiştii au fost numiţi cei mai buni boboci ai Balului Balurilor 2010. 

Gala de premiere a Balului Balurilor va avea loc vinerea viitoare, pe 26 martie. După show-ul liceenilor, pe scenă va urca invitatul special Grasu XXL.