Orădenii pofticioşi sau care pur şi simplu doresc să susţină o cauză caritabilă sunt invitaţi să cumpere prăjiturile de casă pregătite de tinerii orădeni.

O astfel de acţiune este organizată de asociaţiile Help&Care şi cea a Studenţilor Medicinişti din Oradea. Intitulat "Cake Day", proiectul aflat la a 10-a ediţie îi bagă pe voluntarii celor două ONG-uri în bucătărie, ca să prepare prăjituri de casă, fresh-uri şi salate de fructe.

Toate acestea vor fi scoase la vânzare luni, de la ora 10, la etajul I al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, iar pe 12 decembrie, de la ora 10, în cantina Primăriei, administrată de Restaurantul Select.

Din banii strânşi, tinerii vor cumpăra produse alimentare şi articole vestimentare pentru 120 de bătrâni din azilele şi adăposturile sociale şi pentru 50 de copii din orfelinatele din judeţ.

Un proiect similar are şi Asociaţia Studenţilor Universităţii din Oradea, care sub sloganul "Dăruieşte un zâmbet", va vinde prăjituri miercuri, de la ora 10, pe holul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Banii strânşi vor fi folosiţi pentru cumpărarea de cadouri pentru copiii din Centrul de Plasament nr. 2 Oradea.