Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi la sediul partidului, PDL-iştii Gavrilă Ghilea, Cristian Ile şi Cristian Puşcaş au prezentat o aşa numită "carte neagră" a guvernului USL, "guvernul miniştrilor penali".

Înmânând presei o broşură intitulată "Mai 2012-Mai 2013 - Anul declinului! Raportul real al unui an de guvernare USL", preşedinte PDL Bihor, senatorul Gavrilă Ghilea, a spus că "guvernarea USL se face vinovată de incoerenţă, inconsecvenţă şi haos în toată gestiunea economiei naţionale". "Singurul rezultat palpabil este că a scumpit viaţa românilor", a precizat Ghilea.

În esenţă, democrat liberalii critică nerespectarea promisiunilor electorale, cum ar fi faptul că TVA nu a revenit la nivelul de 19%, punctul de pensie nu a ajuns la 45% din salariul mediu brut, USL nu a redus fiscalitatea, iar promisiunile pentru IMM-uri au rămas nerespectate. "USL nu a demarat nicio acţiune pentru realizarea milionului de noi locuri de muncă promise", a mai arătat Ghilea, argumentând că sunt tot mai mulţi şomeri, în vreme ce toate produsele şi serviciile se scumpesc.

"Inclusiv la nivel local se simte consecinţa actelor nesăbuite ale Guvernării USL. Vor fi scumpiri la apă, cu 30% de la 1 iunie, se scumpeşte transportul în comun, iar la regiile locale au fost deja anunţate reduceri de personal cu 10% până la sfârşitul anului. Aţi văzut circul iscat de supraimpozitarea terenurilor din intravilan şi de majorarea impozitelor locale", a arătat şi Cristian Puşcaş.

Oprirea lucrărilor la Podul Densuşianu 1 şi la DN76 Oradea-Beiuş sau alocarea unor fonduri insuficiente pentru Autostradă au fost alte subiecte abordate. "În sănătate, ieri (miercuri - n.r.) au fost chemaţi manageri de spitale din tot judeţul şi au fost informaţi că li se taie 20% din sumele alocate la începutul anului, care nici aşa nu au fost de ajuns. Cred că cei care au votat acest buget ar trebui nu să vină să îşi prezinte realizările, ci să stea în faţa oamenilor cu capul plecat, pentru că au votat un buget în care Bihorul a fost aspru pedepsit. Nu avem bani pentru investiţiile cele mai importante din judeţ. Nu poţi, când o ţară e în criză, să o redresezi tăind banii care sunt la investiţii. E împotriva firii", a adăugat Gavrilă Ghilea.