Prima zi în care s-au putut depune dosare pentru "Casa verde" la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor a făcut bihorenii să stea la coadă. Circa 160 de dosare au fost depuse joi la sediul agenţiei, dosare prin care se solicită finanţarea pentru instalarea sistemelor ce utilizează energie regenerabilă.

"Cei mai mulţi dintre bihorenii care şi-au depus joi dosarele au optat pentru finanţare la instalarea panourilor solare", a precizat pentru BIHOREANUL Loredana Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al APM.

Orice persoană fizică poate primi până la 6.000 de lei pentru instalarea de panouri solare, până la 8.000 de lei pentru instalarea unor pompe de căldură şi până la 6.000 de lei pentru o instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere şi silvice.

Pentru a aplica la acest program, doritorii trebuie să aibă domiciliul pe teritoriul României, să fie proprietari sau co-proprietari ai imobilului în care vor să implementeze sistemul, să nu aibă datorii la stat şi să nu fi încălcat anterior legislaţia mediului, respectiv să nu sponsorizeze activităţi cu efect negativ asupra mediului.

Bihorenii pot să-şi depună dosarele de finanţare la sediul APM de luni până joi între orele 8.30-12 şi 13-16, şi vinerea între orele 8.30 şi 12. Judeţului i s-a alocat pentru finanţarea acestui program, suma de 3.045.392 lei.