Primăria Oradea a anunţat, joi, că locul de servire a tradiţionalelor porţii de fasole cu ciolan a fost mutat din Piaţa Unirii, lângă Crişul Repede, în Parcarea Independenţei. "Comisia care aprobă desfăşurarea acestor evenimente, din care fac parte şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi Rutiere, nu a aprobat spaţiul de lângă Primărie deoarece ar afecta traficul rutier din zonă", a declarat Mirela Macra, de la Biroul de presă al municipalităţii.

Astfel, servirea se va face de la ora 11.30, iar corturile vor fi amplasate în parcarea din strada Independenţei. Şi în acest an, vor fi pregătite aproximativ 2.000 de porţii de fasole cu ciolan la Garnizoana Oradea.

Înainte să stea la coadă pentru a primi porţiile cu mâncare, orădenii sunt invitaţi să participe, de la ora 10, la ceremonia dedicată Zilei Naţionale a României, care va avea loc la statuia lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii.

Manifestările vor începe cu întâmpinarea oficialităţilor, prezentarea onorului şi salutarea drapelului de luptă, urmate de intonarea Imnului Naţional al României. Apoi, preotul militar al Garnizoanei Oradea va oficiat o slujbă de Te Deum, după care prefectul Claudiu Pop şi profesorul universitar Viorel Faur vor ţine alocuţiuni legate de însemnătatea zilei de 1 Decembrie.

La ora 10.25 cei prezenţi vor putea asista la un scurt recital al corului veteranilor "Traian Moşoiu" din Oradea, urmat de la ora 10.35 de festivitatea de depunere de coroane, jerbe şi flori la statuia lui Mihai Viteazul. Ceremonia se va încheia cu defilarea detaşamentului de onoare, însă orădenii sunt invitaţi să rămână să-i asculte, începând cu ora 11, pe membrii Ansamblului Folcloric Profesionist Crişana, care vor da un recital.

La fel ca în anii trecuţi, în seara de 1 Decembrie, la ora 18, se vor aprinde luminile şi ghirlandele de Crăciun în Parcul 1 Decembrie.

Pe de altă parte, Oradea Transport Local a anunţat că vineri, 30 noiembrie, mijloacele de transport în comun ale societăţii vor circula conform graficelor pentru zile nelucrătoare, iar punctele de vânzare a tichetelor de călătorie vor fi deschise între orele 9 şi 17. Sâmbătă, 1 decembrie 2012, punctele de vânzare a tichetelor de călătorie vor fi închise. De asemenea, pe 1 decembrie, orădenii vor putea circula gratuit cu orice mijloc de transport în comun al OTL.