Orădenii au văzut, miercuri seara, la Sala Mare, primul spectacol de teatru-circ din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Oradea 2013.

Trupa Les Rois Vagabonds din Franţa, formată din Igor Sellem şi Julia Moa Caprez, a pus în scenă spectacolul "Concert pentru doi clovni", premiat în acest an la Avignon. Spectatorii au avut parte de o reprezentanţie complexă de muzică de Bach, Vivaldi şi Strauss, acrobaţii şi expresivitate.

Festivalul de Teatru Circ, inclus în FITO 2013, continuă joi, de la ora 19, cu spectacolul "Zile fericite" al Companiei Le Voyageur Debout tot din Franţa, care va fi jucat la Sala Arcadia. De asemenea, orădenii vor mai putea vedea teatru-circ şi vineri, 27 septembrie, de la ora 20, pe scena mobilă din spatele teatrului, unde Compania Cirque Barbette din Belgia juca show-ul "Wasteland".

Pe de altă parte, joi, de la ora 21, orădenii sunt invitaţi la un show deosebit. În Piaţa Ferdinand, Trupa Argotica din Sibiu va juca spectacolul "Noaptea monştrilor", cu dans medieval, lupte cavalereşti, efecte pirotehnice şi proiecţii video 3D.