PDL Bihor acuză reprezentanţii USL că îşi fac campanie electorală în şcoli. Într-un comunicat intitulat "Cu bocancii în sufletul copilăriei", PDL-iştii denunţă că "Un fapt de o gravitate extremă s-a petrecut în cursul zilei de astăzi, 1 iunie, la Oradea".

"O gaşcă USL-istă, în complicitate cu conducerea Şcolii "Oltea Doamna", a ţinut cu orice preţ să terfelească inocenţa copiilor, deturnând politic şi ideologic Ziua Internaţională a Copilului. Dincolo de conotaţiile penale ale acestei iniţiative, gestul cinic al ortacilor USL murdăreşte inocenţa, candoarea şi frumuseţea unui moment care simbolizează puritatea şi dragostea filială", se arată în comunicatul transmis presei vineri seară.

Într-un limbaj colorat şi presărat cu patetism, fără să spună concret ce s-a întâmplat, democrat liberalii se declară dezgustaţi de iniţiativă şi cer "organelor în drept (Biroul Electoral Judeţean, Autoritatea Electorală Permanentă şi Inspectoratul Şcolar) să se sesizeze cu privire la un act prin care politica sfidează bunul-simţ şi onoarea". "În acelaşi timp, constatăm utilizarea de către USL a metodelor josnice în goana după cât mai multe voturi", reclamă PDL-iştii.

În imaginile puse la dispoziţia presei se văd mai mulţi copii care dansează şi cântă în faţa unul banner tapetat cu sigla USL, în prezenţa mai multor lideri ai PSD, în frunte cu preşedintele PSD Oradea, Ovidiu Mureşan.

De fapt, din cauza vremii, USL îşi mutase evenimentul din Parcul Brătianu, unde fusese programată sărbătorirea Zilei de 1 Iunie, în sala de sport a Şcolii Oltea Doamna. La eveniment a participat şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Potrivit legii electorale, "este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală (...) în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor". De precizat că în cursul zilei de vineri, nu s-au ţinut cursuri la Şcoala Oltea Doamna, fiind Ziua Internaţională a Copilului.