Duminică, la Los Angeles, a avut loc cea de-a 83-a gală a decernării premiilor Oscar, cel mai aşteptat eveniment al iubitorilor de film din întrega lume.

Râvnita statuetă pentru cel mai bun film al anului 2010 a ajuns la pelicula "Discursul regelui" (The King's Speech), de Tom Hooper. Acelaşi film a avut cele mai multe nominalizări la Oscar, 12 la număr, şi a mai primit premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal şi cel mai bun scenariu original.

Astfel, Colin Firth, care interpretează rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii în filmul "Discursul regelui", a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal. Cea mai bună actriţă în rol principal este Natalie Portman, pentru rolul din pelicula "Lebăda neagră".

Cel mai bun actor în rol secundar a fost desemnat Christian Bale pentru rolul din "The Fighter", iar pentru rolul din acelaşi film Melissa Leo a luat trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Cel mai bun scenariu adaptat l-a avut filmul "Reţeaua de socializare" (The Social Network), o peliculă despre fondarea Facebook, iar cel mai bun film de animaţie este "Toy Story 3".