Mai multe străzi din centrul Oradiei şi din cartierul Velenţa au rămas vineri dimineaţă fără curent, din cauza unor muncitori care săpau un şanţ pentru sistemul de apă şi canalizare la Catedrala Ortodoxă din Centrul Civic.

Potrivit inginerului Ramona Pituţ, de la compartimentul Relaţii Publice al Electrica Oradea, pana de curent a ţinut 18 minute. "Muncitorii unei firme care executa lucrări la sistemul de apă şi canalizare pentru Catedrala Ortodoxă, lucrări neautorizate de Electrica, au rupt un cablu de medie tensiune din zonă. Avaria a început la ora 9.29, iar colegii noştri au intervenit promt şi am reuşit, la ora 9.47, să alimentăm zona", a declarat BIHOREANULUI Ramona Pituţ.

Aceasta a precizat că au rămas fără curent locuitorii din centrul Oradiei şi de pe mai multe străzi precum Bulevardul Magheru, Gheorghe Doja parţial, Andrei Mureşanu, Piaţa Tineretului (de pe Clujului), Eftimie Murgu şi Avântului.

"Rugăm şi pe această cale firmele care execută lucrări de săpături pentru diferite societăţi comerciale să solicite aviz de amplasament şi asistenţă tehnică din partea Electrica, deoarece aceste lucrări trebuie asistate. Aceste avarii sunt independente de noi", a mai precizat Pituţ.