Asociaţia D'art derulează a doua ediţie a proiectului "Natura pentru Artă, Arta pentru Natură", în cadrul căreia va realiza mai multe activităţi menite să atragă atenţia orădenilor asupra problemelor ecologice ale Pământului. Toate acţiunile sunt prilejuite de aniversarea, pe 22 aprilie, a 40 de ani de celebrare a Zilei Pământului în Europa.

Prima acţiune constă în realizarea unui lanţ uman format din pici de grădiniţă, elevi, tineri şi studenţi, care vor şi prezenta desene pe tema mediului. Evenimentul va avea loc joi, între orele 13 şi 14 pe Corso, dacă va fi vreme bună, sau în Pasajul Vulturul Negru, dacă va ploua.

Proiectul îşi continuă desfăşurarea sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 14, când în Parcul Bălcescu tineri artişi plastici şi studenţi la Muzică îi vor învăţa pe elevi, în cadrul unor ateliere de creaţie, cum să confecţioneze diverse obiecte din materiale reciclabile. Tot acolo, artişti profesionişti vor expune în aer liber şi vor susţine un concert.

Cele două acţiuni se înscriu şi în calendarul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului şi sunt realizate cu sprijinul Administraţiei Social-Comunitare Oradea şi al Centrului Unic de Voluntariat Comunitar Oradea.

Activităţile Asociaţiei D'art se mută, în 25 aprilie, în Timişoara, unde în cadrul Zilelor Cetăţii Timişoara, patru designeri absolvenţi de Oradea, Dana Panciu, Alena Ignătescu, Diana Barbur Ioniţă şi Alexandra Marin, îşi vor prezenta creaţiile.

Apoi, organizatorii revin la Oradea, unde pe 30 aprilie vor organiza un concert al studenţilor Facultăţii de Muzică din Oradea în incinta Bibliotecii Judeţene Gheorghe Şincai, iar pe 2 mai, între orele 15 şi 18, pe scena Parcului Bălcescu din municipiu vor performa formaţii artistice de copii, pentru a marca Ziua Tineretului.

Asociaţia D'art a impresionat orădenii şi anul trecut, când a realizat tot un lanţ uman cu mesaj ecologist. Sute de preşcolari, elevi şi studenţi au luat parte atunci la unul din cele mai impresionante evenimente "eco" din Oradea.