Sala de sport a Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu" din Oradea a fost, vineri, gazda unui regal pugilistic. A 32-a ediţie a galei "Gongul orădean" a fost organizată de Direcţia Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor şi clubul Crişul Oradea, cu ajutorul sponsorului Ioan Bonchiş, consilier local PSD.

Competiţia a avut caracter internaţional, prin participarea a 6 sportivi de la clubul maghiar MAV Szolnok.

În total au fost 19 meciuri, programate la categoriile cadeţi, juniori, tineret şi seniori. Astfel, au participat 38 de pugilişti reprezentând 8 cluburi participante. Pe lângă clubul maghiar, care îl are ca antrenor pe Balogh Andras, au mai participat: CSM Timişoara (antrenor Tudor Grigoraş), LPS Timişoara (antrenor Gabriel Arnăutu), CS Banatul Timişoara (antrenor Gheorghe Biea), CSM Zalău (antrenori Ioan Dragoş şi Ioan Popa), BC Arad (antrenor Adolf Ivanovici), Gym Mar Strong Oradea (antrenor Viorel Crăciunea) şi CS Crişul, clubul organizator (antrenori Mihai Miklos şi Liviu Pordea).

Cluburile orădene a avut 9 reprezentanţi, dintre care 6 au fost ai clubului Crişul şi 3 ai celor de la Gym Mar Strong. Dintre cele nouă meciuri în care au fost implicaţi, orădenii au câştigat şase.

La categoria 41 kg, cadeţi, Cosmin Călugăr, de la CS Crişul, l-a învins la puncte, decizie, 3-0, pe Adelin Miculiţi, de la BC Arad. La 62 kg, cadete, Diana Avădanei (CS Crişul) a învins-o la puncte, decizie 3-0, pe Raluca Bota, de la CSM Zalău. Aflat la primul meci oficial, Patrian Petroian (Gym Mar Strong) a avut ghinionul, la categoria 75 kg, juniori, să-l întâlnească pe campionul Ungariei, Herczeg Zsolt (MAV Szolnok), care s-a impus la puncte, cu 3-0.

Din păcate, şi Cătălin Călugăr (CS Crişul), la 64 kg tineret, a trebuit să se recunoască învins în faţa lui Gheorghe Braşoveanu (BC Arad), decizie la puncte 1-2. În schimb, vicecampionul naţional Rareş Macaru (CS Crişul), la 81 kg, tineret, l-a învins înainte de limită, prin abandon în repriza a doua, pe Denis Marta (CSM Timişoara).

La 56 kg, seniori, Ionuţ Torj (CS Crişul) l-a învins clar, decizie la puncte 3-0, pe timişoreanul Costică Sârbu, de la CSM, la 64 kg seniori, Adrian Maxim (Gym Mar Strong), l-a învins la puncte, cu 3-0, pe Dorel Moţocan (BC Arad), în timp ce la 81 kg seniori, Răzvan Costea (Gym Mar Strong), a pierdut, decizie la puncte 1-2, în faţa maghiarului Szell Tamas (MAV Szolnok).

În fine, ultimul meci al galei, l-a adus în faţa publicului pe Mihai Şandro (CS Crişul), care l-a avut ca adversar pe Robert Leucuţa (Banatul Timişoara), în faţa căruia s-a impus la puncte cu 3-0.

Invitata de onoare a competiţiei a fost deputata PSD Sonia Drăghici, care a şi oficiat festivitatea de premiere la meciurile fetelor, precum şi la unul al băieţilor.

"A fost o competiţie de un bun nivel, nu extraordinar, unde au evoluat sportivi buni, mai ales echipa din Szolnok a venit cu pugilişti cu o cotă ridicată. Ei tot timpul ne-au obişnuit cu evoluţii foarte bune. Sportivii clubului nostru au avut şi ei o evoluţie ascendentă. A fost o evoluţie bună, dar mai trebuie să muncim, în frunte cu Rareş", a spus la final, Florin Macaru, tatăl pugilistului Rareş Macaru şi şeful secţiei de box de la CS Crişul.