Jordan Belfort chiar există, filmul "Lupul de pe Wall Street" fiind inspirat din memoriile americanului care a devenit în anii 90 un important jucător pe Wall Street, dar şi-a făcut averea din escrocherii şi spălare de bani.

Filmul regizat de Martin Scorsese il are in prim-plan pe tanarul si extravertitul Jordan Belfort pe post de presedinte al Stratton Oakmont Inc., companie ce a initiat-o cu doar cateva scaune si telefoane intr-un magazin auto din Long Island. Acesta este bine-cunoscut in randul celor care spalau bani, cazul fiind unul real ce a facut mare valva in trecut, considerat cel mai mare caz de frauda din SUA.

"Leo este uimitor, am petrecut o gramada de timp in compania lui si am avut discutii interesante. La fel si cu Marty, care este un regizor genial", a spus Jordan Belfort despre filmul care are în prim plan viaţa lui. "The Wolf of Wall Street" urmareste viata acestuia in anii '90, atunci cand Belfort era cel mai bogat om din America, ducea o viata de lux din care nu lipseau viciile si prostituatele, scrie portalul stirileprotv.ro.

Belfort a castigat peste 1 miliard de dolari din escrocherii la bursa, pe care i-a cheltuit pe distractii extravagante, sex si droguri. A scapat dupa ce a ajuns la o intelegere cu cei FBI, iar dupa ce a iesit din inchisoare a inceput sa sustina cursuri motivationale. Compania sa, infiintata in 1990, avea aproape 1.000 de angajati.

Stratton Oakmont a facut avere prin tactici de constrangere si persuasiune. Belfort si oamenii sai stiau ca pot face astfel mai multi bani si au pornit-o pe un teren periculos. Privind retrospectiv, acum intelege ca frauda sa nu a meritat: "Nu iti doresti sa fii bun la asa ceva. Mereu trebuia sa fac eforturi colosale pentru a-mi acoperi urmele si a sterge dovezile. Eram mereu obosit si tracasat. Traiesti o viata haotica ce te poate duce usor la disperare".

Belfort s-a declarat vinovat in 1999 si a fost de acord sa devina martor guvernamental intr-un caz impotriva unui contabil si a altora gasiti vinovati de fals in acte si depozitare de bani nedeclarati in conturi de peste ocean.

Belfort a fost condamnat in 2003 la 3 ani si jumatate in spatele gratiilor si scutit de executare silita pentru plata celor 110 milioane de dolari pe care-i datora, in schimbul cedarii in favoarea guvernului a 50% din viitoarele sale castiguri. Pe timpul inchisorii, el a scris o carte autobiografica si a vandut drepturile povestii sale pentru ecranizare.

Belfort a spus ca acum poate face zeci de mii de dolari din consultanta si alte servicii. Drama biografica "The Wolf of Wall Street" este o adaptare a cartii de memorii omonime a autorului Jordan Belfort. Distributia stralucitoare ii cuprinde pe Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Kyle Chandler, Jean Dujardin, Matthew McConaughey, Jon Favreau.