Asociaţia Caritas Eparhial Oradea anunţă un concert inedit ce va avea loc sâmbătă la Oradea: "Misterul tobelor japoneze". Artistul care va susţine spectacolul este Takumi Kato, "cel mai la modă percuţionist japonez", potrivit comunicatului asociaţiei.

Concertul va începe de la ora 19 la Liceul Greco-Catolic din strada Iuliu Maniu, nr. 5, şi face parte din turneul din 2010 al artistului, ce cuprinde spectacole în SUA, România şi Croaţia şi care promovează muzica tradiţională japoneză redată cu ajutorul instrumentelor de percuţie cunoscute sub numele de "taiko". Artistul va folosi taiko de diferite mărimi, precum şi "oodaiko", cea mai mare tobă "taiko", cu diametru de 1,60 m.

Înainte de concert, între orele 16.30 şi 18.30, Takumi Kato va ţine un workshop tot în incinta liceului, unde îşi va demonstra abilităţile de percuţionist şi îi va invita pe câţiva dintre membrii audienţei să participe la o reprezentaţie interactivă pentru a-i introduce în tainele tobelor japoneze.

Cei interesaţi de concert sunt aşteptaţi şi vineri, de la ora 17, la Librăria Gutenberg (str. Mihai Pavel nr. 4), la "Seara Kawabata", o întâlnire a iubitorilor culturii japoneze. Aici, Tetsuya Kaida, director în cadrul Toyota, va vorbi despre "Originalitatea japoneză ca strategie de afaceri în Toyota Motor Corporation" şi conf. dr. Rodica Frentiu de la Universitatea Babeş Bolyai despre "Yasunari Kawabata şi nostalgia timpului fără timp". De asemenea, jurnalista Ramona Băluţescu din Timişoara va susţine conferinţa "Hotarul ierburilor, la Kawabata", iar doctorandul George Şipoş, de la Universitatea din Chicago, "Yasunari Kawabata: Clasic şi modern în literatura japoneză".

Intrarea la oricare din cele trei evenimente este gratuită.