Propus de Centrul Naţional al Cinematografiei ca fiind pelicula care reprezintă România pe lista pentru categoria "Cel mai bun film într-o limbă străină", la premiile Oscar 2012, filmul "Morgen" a părăsit cursa pentru prestigioasa distincţie.

Din cele 63 de pelicule eligibile, producţia salontanului Marian Crişan nu a fost aleasă între primele 9. Din acestea, două comisii specializate vor alege doar cinci, pentru a fi nominalizate.

Printre filmele care au o şansă la prestigioasa distincţie se numără "Nader şi Simin, o despărţire", (povestea unui cuplu iranian ce intenţionează să plece din ţara natală. Pelicula a câştigat deja Globul de aur, la aceeaşi categorie), filmul israelian "Footnote" şi producţia marocană "Omar Killed Me". Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Los Angeles.

Chiar dacă nu a fost aleasă de reprezentanţii Academiei Americane de Film, pelicula lui Marian Crişan a primit, de la lansare, o serie de premii importante la festivaluri internaţionale.

Povestea lui Nelu, agent de pază la un supermarket, care se oferă să ajute un turc să treacă graniţa pentru a ajunge la familia sa în Germania a fost apreciată la Locarno, unde a primit patru premii, printre care şi Leopardul de Aur (Premiul Special al Juriului), dar şi la festivaluri din Reykjavik, Salonic şi Lisabona.

În film apar şi mai mulţi actori ai Teatrului Regina Maria, precum Elvira Rîmbu (în rolul Floricăi, soţia lui Nelu), Daniel Vulcu şi Răzvan Vicoveanu.