Lungmetrajul realizat de regizorul Marian Crişan chiar la el acasă, în Salonta, a primit Marele Premiu şi Premiul Publicului în cadrul primei participări a României la Festivalul de Film din Europa Centrală (CinEast), aflat la a treia ediţie.

Festivalul s-a desfăşurat în perioada 9-21 noiembrie, filmul "Morgen" fiind prezentat chiar în deschidere, la cinemateca din Luxemburg. În cadrul aceluiaşi festival, Marian Crişan a prezentat şi scurt-metrajul "Megatron", filmul care i-a adus în 2008 premiul Palme d'or la Festivalul de la Cannes.

CinEast a adus în faţa publicului producţii cinematografice din Cehia, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Pe lângă "Morgen" au mai fost prezentate trei lungmetraje româneşti - "California Dreamin", de Cristian Nemescu, "Pescuit sportiv", de Adrian Sitaru şi "Periferic", de Bogdan George Apetri - respectiv patru scurtmetraje: "Trafic", de Cătălin Mitulescu, "O zi bună de plajă", de Bogdan Mustaţă, "Marilena de la P7", de Cristian Nemescu (2006), şi "Megatron", de Marian Crişan.

În luna august, Marian Crişan a primit la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno premiul special al juriului, dar şi premiul ecumenic pentru filmul "Morgen". Producţia a putut fi vizionată în cinematografele din România.