"Primăria Oradea anunţă toţi orădenii care doresc să scrie un email sau să acceseze o pagină de Internet, stând în aer liber, că pot face acest lucru încă de la începutul lunii iulie", se arată într-un comunicat trimis sâmbătă de municipalitate.

În urma unui contract de parteneriat între Primăria Oradea şi compania RDS&RCS, aceasta din urmă s-a angajat să ofere pe cheltuiala proprie internet wireless pe malurile Crişului Repede din Oradea, între Parcul Brătianu şi Podul Densuşianu. Astfel, au fost instalate puncte de distribuţie a internetului pentru a acoperi cu semnal 150 de metri adâncime pe fiecare mal al Crişului.

"Cei care doresc să stea în aer liber, dar în acelaşi timp să aibă acces la internet o pot face în Parcul Brătianu, la Nuiele, în Piaţa Ferdinand, în Piaţa Independenţei sau în orice alt loc cuprins între Parcul Brătianu şi Podul Densuşianu, cu condiţia să fie în vizibilitate directă cu Crişul Repede", se mai precizează în comunicatul Primăriei.

Introducerea internetului wireless pe malurile Crişului Repede face parte dintr-un proiect mai amplu al Primăriei şi al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri (ABA), care are ca scop asigurarea curăţeniei digurilor şi a cursului de apă, asanarea terenurilor insalubre, prevenirea poluării apelor şi mai ales transformarea malurilor într-o zonă de recreere pentru orădeni.

În acest sens municipalitatea a asfaltat trotuarele şi a salubrizat zona, iar ABA a înlocuit balustrada prăbuşită şi a refăcut căile de acces către mal. În plus, de-a lungul râului firma Luxten va extinde reţeaua de iluminat public iar Primăria va monta bănci, aparate de joacă şi coşuri de gunoi.