Orădenii pot să-şi petreacă noaptea de sâmbătă într-un mod inedit. În cadrul proiectului naţional "Nocturna bibliotecilor", Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai îşi ţine uşile deschise în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 18 şi 1 dimineaţa, organizând diferite acţiuni, pentru adulţi şi pentru copii.

Pe holurile Bibliotecii, orădenii vor putea să vadă standuri ale editurilor orădene, iar la parterul clădirii expoziţia "Femeia de succes în colecţiile bibliotecii". În sala de lectură de la etajul doi, va avea loc o expoziţie de atlase vechi "Mapa Mundi", iar în mediatecă se vor proiecta filme documentare "Mari palate ale lumii".

Doritorii vor putea viziona filme pe tema "Mari actriţe" în sala de lectură de la etajul unu, iar la etajul unu, între orele 20 şi 20.30 vor putea face zumba. De la ora 21.30, în amfiteatru se va proiecta filmul artistic "Moscova nu crede în lacrimi".

Pentru copii, conducerea bibliotecii organizează un atelier de origami, dar şi vizionări de poveşti, expoziţie de desene şi un club de lectură în limba engleză.

Pe parcursul nopţii, orădenii vor putea vizita orice secţie a Bibliotecii, însă nu vor putea împrumuta nicio carte. De asemenea, vor putea să-şi facă permis de bibliotecă sau să şi-l revizeze, dar şi să se înscrie la cursul de iniţiere în utilizarea calculatorului pentru seniori.