Vineri, 22 noiembrie, a fost lansată campania "Împreună împotriva violenţei" organizată de Uniunea Femeilor din Bihor. Scopul acesteia este prevenirea violenţei în familie şi în şcoli şi promovarea drepturilor omului.

Campania a fost deschisă de elevii ciclului primar ai Liceului Geco-Catolic Iuliu Maniu care s-au implicat în promovarea acestei cauze confecţionând pliante cu mesaje "Hrăneşte-ţi familia cu pâine, nu cu pumnul", "Violenţa este arma celor slabi", "Mâna mea opreşte violenţa din ochii tăi", "Spune Nu violenţei, spune DA comunicării". Micuţii claselor I-IV au ieşit în centrul oraşului să protesteze împotriva violenţei în familie şi în şcoli, ei au scandat mesaje antiviolenţă şi au împărţit pliantele trecătorilor.

Campania Uniunii Femeilor Bihor "Împreună împotriva violenţei" se află la cea de-a şaptea ediţie şi continuă cu concursuri, scenete, colaje şi fotografii cu tema "Să exmatriculăm violenţa din viaţa noastră", desfăşurate în diverse şcoli din Oradea şi Tileagd. Campania se încheie în 10 decembrie cu decernarea diplomelor pentru câştigătorii concursurilor şi un moment artistic "Oferă o floare, nu o palmă" cu invitaţi consacraţi de muzică populară.

Ioana Carţiş