Sâmbătă, Oradea a făcut parte din miile de oraşe care au celebrat în întreaga lume "Earth Hour", Ora Pământului, un eveniment în cadrul căruia oamenii sunt îndemnaţi să stingă luminile şi să scoată din funcţiune orice aparate electrice. Scopul acţiunii este de a atrage atenţia asupra problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ca în fiecare an, clubul Rotaract a organizat evenimentul din Oradea, invitând cetăţenii în Parcul 1 Decembrie, unde - la lumina lumânărilor - au putut urmări numere de magie, să se uite la stele sau să-i asculte cântând pe cercetaşi şi un recital de flaut.

Susţinător al evenimentului, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service a avut propriul stand în Parcul 1 Decembrie, de unde orădenii au putut afla informaţii despre colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor.

De asemenea, oamenii au primit pliante cu aceste informaţii, ca să poată la rândul lor să le explice vecinilor şi cunoscuţilor regulile, de altfel simple, ale acestui sistem.