Proiectul primarului Ilie Bolojan pentru construirea unui pasaj suprateran peste giraţia de la ieşirea din Oradea spre Aeroport pentru a fluidiza circulaţia pe centură, este în... aer.

Moştenitorii unui orădean care pe vremuri avea 1,7 hectare de teren sub actualul magazin Selgros şi în zona Aeroportului, şi-au recâştigat în instanţă dreptul de proprietate şi, pentru că era cam greu să tragă terenul de sub supermarket, au cerut prin avocat să fie reîmproprietăriţi taman pe amplasamentul giraţiei amenajate la ieşirea de pe Calea Aradului.

Orice tentativă a Primăriei de a face un schimb de terenuri a fost sortită eşecului, moştenitorii invocând că amplasamentele oferite de oraş pe deal sau pe marginea centurii sunt mult mai ieftine decât ce au ei.

Ca să se asigure că moştenitorii nu se vor întăbula totuşi peste giraţie, Consiliul Local a trecut amplasamentul în domeniul public, dar gestul i-a iritat atât de mult pe respectivii încât au cerut în scris Companiei de Drumuri Naţionale să nu finanţeze construcţia pasajului peste centură deoarece terenul e în litigiu.

Lucru care s-a şi întâmplat. Nu de alta, dar şi pentru angajaţii CNADNR e mai convenabil să respingă o lucrare decât să-şi asume riscul de a fi puşi la muncă...