Mircea Matei a dat tonul conferinţei de presă de joi citicând administraţia liberală a municipiului că nu a anunţat că, recent, Oradea a primit de la Guvern 1 milion de lei noi pentru CET. "Cei 10 miliarde de lei vechi au fost un subiect foarte uşor de trecut cu vederea. Cei din Executiv nu l-au punctat, dar chiar dacă nu a fost o sumă atât de mare, vine în sprijinul orădenilor. Probabil va diminua din împrumutul pe care municipalitatea îl va lua pentru a trece iarna", a spus Mircea Matei.

Ceva, mai bine decât nimic

Pe 12 octombrie, Guvernul Boc II, format doar din miniştri PDL, a emis o hotărâre prin care a decis acordarea unui sprijin financiar de 160 milioane lei pentru mai multe oraşe şi municipii din România, în vederea asigurării energiei termice şi apei calde livrate populaţiei în perioada de iarnă. Sumele au fost repartizate "operatorilor economici care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat către populaţie" din mai multe oraşe, majoritatea având primari PDL. Atunci Oradea a fost ignorată, deşi CET-ul e pe locul 4 în ţară în ceea ce priveşte nivelul datoriilor acumulate, cu peste 32 milioane de lei noi, iar astfel, municipalitatea a anunţat că va trebui să ia un nou credit pentru achiziţionarea de păcură, ca să asigure combustibil pentru iarnă.

Recent, Oradea a fost inclusă pe lista beneficiarilor, dar numai cu un milion de lei.

Întrebat de ziarişti ce părere are despre faptul că Braşovul, de pildă, a luat 56 milioane de lei noi, adică 560 de miliarde, Mircea Matei a replicat că "suma de 10 miliarde e o sumă mai bună decât suma de zero miliarde, pe care am primit-o până acum. Nu ştiu dacă e mult sau e puţin, dar a venit. Nu mi se pare deşteaptă ideea de împrumut, pentru că ei (n.r. cei din administraţia liberală) ne-au aruncat nouă că noi am împrumutat oraşul. Dar, cu certitudine, dacă Tăriceanu ar fi dat la timp acele compensări pentru combustibilul folosit, CET nu era aici", a spus politicianul.

Campanie murdată, cu date secrete!

Referitor la campania electorală, Mircea Matei a mai spus, printre altele, că "PSD continuă campania murdară", argumentând că mai multe cadre militare în rezervă, membri PDL, au primit acasă scrisori personalizate cu îndemnul de a-l vota ca şi "comandant suprem" pe Mircea Geoană. "PSD se foloseşte de baza de date a Ministerului de Interne pentru campania electorală. Cu ajutorul fostului ministru Nica, s-a folosit de datele din DGIPI (n.r. Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, serviciul de informaţii Ministerului de Interne)", a denunţat Matei.

Secretarul general al PDL Bihor a mai spus şi că zilele trecute, "mai mulţi răspândaci ai PSD" au împărţit, prin localităţi precum Giriş, Sânnicolau, Cefa sau Mădăras tichete valorice de 10 lei". "PSD doreşte prin orice mijloace să cumpere voturile cetăţenilor", a conchis pedelistul, precizând că şi "alte partide politice" fac campanie murdară, lansând în cutiile poştale ale orădenilor mesaje anti PDL şi PSD. Matei a lăsat să se înţeleagă că în spatele mesajelor ar fi reprezentanţii PNL.