Filarmonica de Stat Oradea va găzdui, miercuri, 14 mai, de la ora 19, concertul "Piano By Candlelight", dat de pianistul Bogdan Ota, cel care în 2011 a obţinut locul al doilea la concursul "Norvegienii au talent". Acesta va fi însoţit pe scenă de Radu Cotoman, la vioară şi de Emerich Ghercă, la violoncel.

Evenimentul va fi deschis de un mini-recital oferit de Estera Forogău, fetiţa în vârstă de 10 ani din satul Păgaia, prezentată recent de BIHOREANUL deoarece are un auz muzical absolut şi ştie cânta la opt instrumente, deşi a luat doar lecţii de pian.

Fanii orădeni ai artistului vor avea parte de o surpriză importantă cu ocazia acestui concert. Pe lângă lucrările muzicale incluse pe primul său CD intitulat "Day of Wrath", produs de casa de discuri Electrecord, Bogdan Ota va prezenta în primă audiţie compoziţii ce vor fi incluse pe viitorul său album.

Bogdan Ota este unul dintre artiştii români cu cea mai spectaculoasă ascensiune din ultimii ani. Absolvent al Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi, artistul român a ajuns extrem de cunoscut şi apreciat în întreaga lume o dată cu participarea sa la competiţia "Norway Got Talent", în 2011. Criticii români şi din străinătate îl laudă spunând că este "un compozitor de elită" (Wildy Haskell, editor la Wildy's World), "predestinat să fie creator de muzică de filme" (Dan MacIntosh, critic muzical).

Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii şi costă 30 de lei.

Citeşte despre Estera Forogău în articolul: Micuţa Mozart: La doar 10 ani, o bihoreancă poate cânta la orice instrument pe care îl aude (FOTO / VIDEO)