Conducerea Teatrului Regina Maria a anunţat că duminică, 21 aprilie, de la ora 19, actorii orădeni vor juca primul spectacol din ultimii doi ani la Sala Studio, care între timp a fost renovată, iar acum se află la partea de finisări.

Spectacolul care va readuce publicul în Sala Studio este comedia "Prah", de dramaturgul Spiró György, pus în scenă la Oradea de actorul Petre Panait. "Spectacolul face parte dintr-un program al Teatrului Regina Maria care le dă posibilitatea actorilor să aleagă şi să regizeze anumite producţii", a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, Victoria Balint, director artistic al trupei "Iosif Vulcan".

Piesa "Prah" (praf, în limba croată) prezintă frământările unui cuplu care a câştigat potul cel mare la Loto şi care nu ştie cum să cheltuiască banii, "pentru că nu pot să uite trecutul şi nici nu se pot bucura de prezent". Personajele spectacolului sunt interpretate de Petre Ghimbăşan şi Corina Cernea, scenografia fiind semnată de Nadia Camelia Panait.

Reprezentanţii TRM au anunţat că biletele puse în vânzare pentru premieră, dar şi pentru următoarele două reprezentaţii s-au epuizat deja, dat fiind şi faptul că în Sala Studio există doar 50 de locuri. Doritorii îşi pot cumpăra, însă, bilete la preţul de 10 lei pentru reprezentaţiile programate în luna mai, atât de la Agenţia Teatrului cât şi de pe site-ul biletmaster.ro.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, managerul Daniel Vulcu a anunţat o nouă colaborare cu Teatrului Pygmalion din Viena, în cadrul căreia patru actori orădeni (Alina Leonte, Georgia Căprărin, Richard Balint şi Daniel Vulcu) vor juca în muzicalul "Hundertwasser" (The play of songs). "Teatrul din Viena a jucat acest spectacol în altă formulă, însă, co-producţia va avea premiera în Germania, la Bamberg, în cadrul unui mini-turneu pe care îl vom susţine atât în Germania cât şi în Austria", a declarat Vulcu.

Pe de altă parte, spectatorii au fost anunţaţi că pe 24, respectiv 27 aprilie se va relua spectacolul "Phantom Pains", jucat de actorii TRM în Depoul de Tramvaie. Spectatorii sunt aşteptaţi de la ora 18.30 în faţa teatrului, unde vor pleca spre locul spectacolului cu un microbus pus la dispoziţie de teatru. De asemenea, din cauza închiderii porţiunii de pasaj din dreptul Sălii Arcadia, spectacolul Frumoasa şi Bestia va fi jucat sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 11, la Sala Mare.