Cartea "Putin, biografia interzisă", de Stanislav Belkovski, care a fost interzisă în Rusia, dar prezentă în librării din toată lumea, a fost lansată sâmbătă, la Bookfest. Prefaţa acesteia a fost scrisă de Emil Hurezeanu.

""Putin, biografia interzisă", de Stanislav Belkovski, este cartea care poate răspunde la multe dintre întrebările provocate de actualul context internaţional", arată Digi24.ro, amintind cât de puţine se ştie despre Vladimir Putin, omul care influenţează întreaga planetă.

În plus, conflictul din Ucraina a ridicat şi multe întrebări despre liderul de la Kremlin, astfel că "în tot acest context politic complicat, o carte lansată astăzi la Bookfest poate răspunde la o parte dintre întrebări - "Putin, biografia interzisă", de Stanislav Belkovski, cu o prefaţă de Emil Hurezeanu", arată Digi24.ro.

"Cartea se citeşte pe nerăsuflate, pentru că este foarte interesantă. Omul este cultivat, are şi informaţie de detaliu, de dosare, dar are şi interpretări mari care ţin de caracterologie, prihanaliză, psihologie abisală şi lucrurile astea sunt foarte interesante şi e bine că apare acum. Tot ce se întâmplă în ultimul timp l-au încărcat, din nou, pe Putin cu o aură de provocator misterios", a spus Emil Hurezeanu.

Cartea a fost interzisă în Rusia, dar este acum disponibilă în librăriile româneşti. "Autorul, un apropiat al lui Vladmir Putin, şterge miturile, prejudecăţile şi ne oferă o imagine a liderului rus care este total diferită faţă ceea ce prezintă mass-media internaţionale. Având acces pe culoarele Kremlinului, Stanilav Belkovski îl prezintă pe Vladimir Putin drept o persoană singuratică şi un spion ratat", arată Digi24.ro.

"Este o mostră tipică de abordare psihanalitică. Sovieticii, timp de 50 de ani, nu au avut acces la freudism. Dacă l-aş întâlni acum pe Belkovski, i-aş spune: este perfecta cartea", a declarat Mircea Druc, fost prim-ministru al Republicii Moldova.

Criza din Ucraina, provocată de anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă, a sporit interesul pentru un asftel se subiect.