Este "Săptămâna porţilor deschise" la Curtea de Apel Oradea. După ce luni a decis eliberarea  sub control judiciar a fostului director al Grupului Şaguna, Răzvan Vonea, şi marţi a fostei preşedinte a Partidului Verzilor în Bihor, Mihaela Bodonea, miercuri instanţa a decis ca aceeaşi măsură să se aplice şi în cazul preotului Ovidiu Miron Pop şi a asociatului său, Kallos Lorand, prinşi cu o fraudă de 1,8 milioane de euro.

Judecătorii au admis contestaţia avocatului celor doi, Bogdan Meşter, care ceruse revocarea măsurii arestului preventiv şi înlocuirea ei cu controlul judiciar sau arestjul la domiciliu. Tribunalul Bihor respinsese solicitarea, însă Curtea de Apel a admis-o, înlocuind arestul cu controlul judiciar.

După cum BIHOREANUL a mai scris, preotul Bisericii cu Lună, Ovidiu Pop, şi asociatul său, Kallos Lorand, respectiv complicii lor, cinci orădeni administratori ai unor firme fictive, au fost trimişi în judecată la începutul lunii iulie de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru că ar fi pus pe picioare o reţea evazionistă care a păgubit bugetul statului cu peste 1,8 milioane euro prin tranzacţii ilicite cu produse din carne. Primii doi erau în arest preventiv încă din luna mai.

Afacerile învârtite de preotul Ovidiu Pop şi asociatul său erau de anvergură. Conform anchetatorilor, numai în ultimele trei luni ale anului trecut, firma lui Pop, Varadia Bussines, a înregistrat facturi fictive în valoare de 1,2 milioane de lei.

Citiţi detalii despre subiect în articolul Hoţul din altar: Preotul arestat pentru un tun de 1,8 milioane de euro învârtea afaceri chiar în clădirile episcopiei!