Muzicalul de succes "Scripcarul pe acoperiş", premiera care a marcat în luna septembrie a anului trecut reîntoarcerea actorilor în clădirea Teatrului Regina Maria a adus instituţiei două nominalizări la Premiile UNITER.

Actriţa Ioana Dragoş-Gajdo şi scenografa Vioara Bara au fost nominalizate la categoriile "Cea mai bună actriţă în rol secundar" - pentru rolul lui Golde, soţia lui Tevye, respectiv "Cea mai bună scenografie". Gala de premiere va avea loc pe 23 aprilie la Teatrul Odeon din Bucureşti.

Ioana Dragoş-Gadjo se află la a doua nominalizare a premiilor Uniunii Teatrale din România, ea fiind propusă pentru prestigiosul premiu şi în 2003, când a jucat rolul Bernarda Alba în spectacolul "Alge, Bernarda's House Remix" la Teatrul din Sfântu Gheorghe.

În 2006, Richard Balint, actor al Teatrului Regina Maria, a fost nominalizat în cadrul galei pentru rolul său secundar din spectacolul "Nevestele vesele din Windsor", iar Victor Ioan Frunză a fost propus pentru o distincţie Uniter pentru regia aceluiaşi spectacol.

De când a avut premiera la începutul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, "Scripcarul pe acoperiş" a primit laude din partea criticilor, iar, în 2011, trupa Iosif Vulcan a fost chemată să-l pună în scenă în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical din Bucureşti. La Oradea, spectacolul a fost jucat de şase ori cu casa închisă.