Actorii Teatrului Regina Maria au jucat cu sala plină spectacolul "Scripcarul pe acoperiş", duminică, pe scena Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă".

"Aproximativ 450 de spectatori au urmărit şi aplaudat aproape la fiecare scenă prestaţia artistică de excepţie a trupei orădene şi au răsplătit cu aplauze furtunoase la final, timp de aproximativ 10 minute, actorii, dansatorii şi muzicanţii prezenţi pe scenă", se arată într-un comunicat trimis marţi de reprezentanţii Teatrului Regina Maria.

Musicalul, care spune povestea unei familii de evrei în timpul pogromurilor din Rusia, a fost urmărit din sală de personalităţi marcante ale criticii de specialitate, actori, membri importanţi ai comunităţii evreieşti, de ambasadorul Israelului la Bucureşti, Dan Ben-Eliezer şi membri ai ambasadei, de regizori de teatru şi film şi de oaspeţi din străinătate.

"Daniel Vulcu, directorul general manager al Teatrului Regina Maria, a fost invitat la ediţia de ştiri a postului TVR Cultural, la emisiunea Jurnal din seara zilei de 12 noiembrie, în cadrul emisiunii fiind prezentate şi imagini din spectacolul orădean", se mai arată în comunicat.

Printre criticii care s-au aflat în sală la reprezentaţia orădenilor se numără: Alice Georgescu (directorul Festivalului Naţional de Teatru), Ion Parhon (selecţioner al Festivalului Zile şi nopţi de teatru European de la Brăila şi selecţionerul mai multor ediţii ale Festivalului de Teatru Clasic Arad), Mariana Ciolan (Radio România Cultural), Andreea Dumitru (Revista Teatrul Azi), Adrian Mihalache (Revista Teatrul Azi), Simona Chitan (Cotidianul Adevărul), Marinela Tepus (critic de teatru şi directorul Teatrului George Ciprian din Buzău), dar şi actorul Marin Moraru şi regizorul salontan Marian Crişan.

Spectacolul "Scripcarul pe acoperiş" s-a jucat în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional "Viaţa e frumoasă". Teatrul Regina Maria a fost singurul teatru neprofilat pe musical sau operetă din ţară care a pus în scenă un spectacol la această ediţie a festivalului. De asemenea, aceasta a fost prima reprezentaţie a trupei orădene la un eveniment de acest gen.