Trupa Teatrului Regina Maria a fost selectată să joace spectacolul-musical "Scripcarul pe acoperiş" la Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă!", organizat în perioada 10-20 noiembrie de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian", din Bucureşti.

"Este pentru prima oară când teatrul din Oradea participă la un asemenea festival. Suntem singurul teatru din România care nu are profil muzical sau de operetă care participă la această ediţie a festivalului, ceea ce e mai mult decât onorabil", a spus consultantul artistic al teatrului, Victoria Balint, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Organizatorii vor asigura transportul, dar şi cazarea celor 83 de persoane implicate în punerea în scenă a musicalului de succes "Scripcarul pe acoperiş". "Nici nu au clipit când le-am spus costurile de deplasare, au fost de acord să le suporte ei. Vom juca în cea mai bună sală pentru acest tip de spectacol (Teatrul de Operetă Ion Dacian) în faţa unor invitaţi de marcă, dar şi a unui selecţioner pentru Festival Naţional de Teatru, la care sperăm să fim selecţionaţi", a mai precizat Victoria Balint.

Piesa care prezintă povestea unei familii de evrei în timpul pogrmorilor din Rusia va fi pusă în scenă de actorii orădeni pe 13 noiembrie. "Scripcarul pe acoperiş" a deschis Festivalul de Teatru Scurt din acest an de la Oradea, stârnind aplauze puternice din partea sălii pline.

"Acest spectacol este rezultatul reorganizării instituţiilor de cultură. Dacă nu am fi fost sub aceeaşi umbrelă cu Arcadia şi Ansamblul Crişana nu am fi putut realiza acest spectacol, cel puţin nu la amploarea aceasta", a precizat Daniel Vulcu, directorul Teatrului Regina Maria, referindu-se la numărul mare de actori şi dansatori care apar pe scenă în "Scripcarul pe acoperiş".

Festivalul Internaţional "Viaţa e frumoasă!" are invitaţi din peste zece ţări şi are un program diversificat care include atât spectacole de operetă, musical şi balet, cât şi concerte, conferinţe, seri cu specific tradiţional, lansări de carte, expoziţii, proiecţii şi ateliere dedicate sferei artelor spectacolului muzical.

Acestor evenimente li se adaugă Gala Internaţională de Operetă şi Musical şi Trofeul "Ion Dacian" pentru tineri interpreţi, dar şi o secţiune "on air" difuzată la Radio România Cultural. Printre participanţii la festivalul de operetă se numără trupe din Rusia, Ucraina, Slovacia sau Marea Britanie.